Χαλκιδική: Σε σκουπιδότοπο έχει μετατραπεί ο βυθός στο Πόρτο Κουφό

Σε θλιβερή κατάσταση είναι ο βυθός στο Πόρτο Κουφό στη Χαλκιδική, όπου ανασύρονται τόνοι σκουπιδιών κάθε χρόνο
Πάνω από επτά τόνους σκουπιδιών ανέσυραν πολίτες που καθάρισαν τον βυθό στο Πόρτο Κουφό Χαλκιδικής πέρυσι, αναμένοντας ίδιες ποσότητες και φέτος.

Ευτυχώς για τη φύση αλλά και για τους πολίτες που «έτρεξαν» για την περιοχή τους φέτος τα πράγματα φάνηκαν κάπως καλύτερα, σύμφωνα με τους εθελοντές και τις οργανώσεις που έχουν αναλάβει να κάνουν καθαρισμό κάθε χρόνο.

Έπειτα από τόσους καθαρισμούς ο βυθός δείχνει σημεία ανάκαμψης και η ζωή αποκαθίσταται, χωρίς αυτό να αποτελεί λόγο εφησυχασμού, αφού για χρόνια ο βυθός στο Πόρτο Κουφό Χαλκιδικής υπέφερε από τόνους σκουπιδιών οι οποίοι συσσωρεύονταν.

Σε άλλους παράκτιους καθαρισμούς που έκαναν, κυρίως στην Σιθωνία της Χαλκιδικής, συγκέντρωσαν τουλάχιστον 18.000 γόπες τσιγάρων, σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΡΤ.

Πλαστικά, τενεκεδάκια αλουμινίου από αναψυκτικά και μπύρες, αλιευτικά εργαλεία και εξοπλισμός, λάστιχα οχημάτων, πλαστικές καρέκλες μέχρι και μια σόμπα είναι μερικά αντικείμενα που έφερε στην επιφάνεια ο καθαρισμός του βυθού, σύμφωνα με τις πληροφορίες.

Κάποια από αυτά θα μεταφερθούν στον δήμο Θεσσαλονίκης και έπειτα από μια επεξεργασία θα επαναχρησιμοποιηθούν.

Απάντηση