Πρόστιμο 1.875 Ευρώ σε Γυναίκα στη Νέα Προποντίδα για Καύση Υπολειμμάτων Βλάστησης
Στην επιβολή διοικητικού προστίμου ύψους 1.875 ευρώ προχώρησαν ανακριτικοί υπάλληλοι της 2ης ΕΜΑΚ, σε γυναίκα που εντοπίστηκε να καίει υπολείμματα φυτικής βλάστησης σε περιοχή του Δήμου Νέας Προποντίδας Χαλκιδικής, κατά παράβαση της ισχύουσας νομοθεσίας.
Η παράβαση διαπιστώθηκε στο πλαίσιο των εντατικών ελέγχων που πραγματοποιούν οι αρμόδιες υπηρεσίες κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, με στόχο την πρόληψη και αποτροπή εκδήλωσης πυρκαγιών.
Υπενθυμίζεται ότι από την 1η Μαΐου βρίσκεται σε ισχύ η αντιπυρική περίοδος, κατά την οποία απαγορεύεται η καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών, ξερών χόρτων και άλλων υλικών στην ύπαιθρο χωρίς τις προβλεπόμενες άδειες και προϋποθέσεις.
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία απευθύνει έκκληση προς τους πολίτες να τηρούν αυστηρά τα μέτρα πυροπροστασίας και να αποφεύγουν οποιαδήποτε ενέργεια που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά, καθώς οι παραβάσεις επισύρουν υψηλά διοικητικά πρόστιμα, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις προβλέπονται και ποινικές κυρώσεις.
Οι έλεγχοι αναμένεται να συνεχιστούν με αμείωτη ένταση σε ολόκληρη τη Χαλκιδική καθ’ όλη τη διάρκεια της θερινής περιόδου, με στόχο την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, των περιουσιών και της ανθρώπινης ζωής.

To ergoxalkidikis.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.







