Υπόθεση θανάτου Γ. Μαζωνάκη: Σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο αναβαθμίστηκε το κατηγορητήριο για τους δύο γιατρούς
Σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο αναβαθμίστηκε το κατηγορητήριο σε βάρος των δύο γιατρών που εμπλέκονται στην υπόθεση θανάτου του Γιώργου Μαζωνάκη, μετά την παράδοση στον ανακριτή της έκθεσης της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών.
Με βάση το νέο κατηγορητήριο, οι δύο γιατροί αντιμετωπίζουν πλέον κακούργημα για το οποίο ο Ποινικός Κώδικας προβλέπει ποινή ισόβιας κάθειρξης. Οι κατηγορούμενοι αναμένεται να απολογηθούν σήμερα, Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου στις 13:00, καταθέτοντας γραπτά υπομνήματα και απαντώντας στις ερωτήσεις του ανακριτή.
Στο μικροσκόπιο τα κρίσιμα λεπτά στο ιατρείο της Καρνεάδου
Οι Αρχές εξετάζουν λεπτό προς λεπτό όσα συνέβησαν πριν και μετά την κατάρρευση του τραγουδιστή στο ιατρείο, με έμφαση στις καταθέσεις, το φωτογραφικό υλικό και τα δεδομένα από το μηχάνημα που κατέγραφε τις ζωτικές ενδείξεις.
Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία:
Ο οδηγός ταξί κατέθεσε ότι ο Γ. Μαζωνάκης έφτασε στο ιατρείο στις 13:55. Στις 14:05, σύμφωνα με την κατάθεση της γραμματέως, μπήκε μαζί με τη γιατρό σε άλλο δωμάτιο.
Η λειτουργία του μηχανήματος ξεκίνησε στις 14:14 με καταγραφές και προειδοποιήσεις, ενώ η διαδικασία της πλασμαφαίρεσης φέρεται να ξεκίνησε στις 14:37. Στις 15:22 η λειτουργία διακόπηκε, γεγονός που, σύμφωνα με την έρευνα, ενδέχεται να συνδέεται με απώλεια κυκλοφορίας στο σύστημα του ασθενούς.
Η φωτογραφία στις 14:45 και ο συναγερμός
Στις 14:45 η γιατρός φέρεται να φωτογράφισε τον τραγουδιστή ξαπλωμένο με κλειστά μάτια. Η φωτογραφία εξετάζεται για τις ζωτικές ενδείξεις εκείνη τη στιγμή, ενώ αναμένεται άρση τηλεφωνικού απορρήτου για το αν και σε ποιον εστάλη.
Στις 15:23 το μηχάνημα ενεργοποίησε συναγερμό λόγω απώλειας ζωτικών ενδείξεων. Σύμφωνα με τις υπό εξέταση πληροφορίες, εκείνη τη στιγμή στο δωμάτιο βρίσκονταν οι δύο γιατροί, χωρίς, όπως εξετάζεται, να ζητηθεί άμεσα βοήθεια από το προσωπικό.
Περίπου 13 λεπτά αργότερα φέρεται να έγινε απόπειρα επανέναρξης της διαδικασίας, η οποία διακόπηκε αυτόματα.
Η γραμματέας κατέθεσε ότι έβλεπε τους γιατρούς να μπαινοβγαίνουν και περίπου 45 λεπτά μετά της ζητήθηκε να καλέσει το ΕΚΑΒ.
«Κλειδί» η κατάθεση της διασώστριας του ΕΚΑΒ
Το ΕΚΑΒ κλήθηκε στις 16:23, σχεδόν μία ώρα μετά τον πρώτο συναγερμό, και έφτασε στις 16:26. Σύμφωνα με τη διασώστρια:
«Ο ασθενής, όπως διαπιστώσαμε, ήταν χωρίς αυτόματη αναπνοή, χωρίς σφυγμό και παρουσίαζε μυδρίαση άμφω. Άμεσα αναλάβαμε εμείς να συνεχίσουμε την ΚΑΡΠΑ, ενώ τοποθετήσαμε και απινιδωτή, ο οποίος έδειξε ότι ο ρυθμός της καρδιάς ήταν μη απινιδώσιμος».
Τα ψηφιακά ευρήματα
Μετά την άφιξη του ΕΚΑΒ, σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, ζητήθηκε από εργαζόμενους να καθαρίσουν τον χώρο, ενώ από τον υπολογιστή του ιατρείου φέρεται να διαγράφηκε το επίμαχο ραντεβού. Λίγο μετά τις 19:00, πριν οδηγηθούν στην Ασφάλεια Αθηνών, η γιατρός φέρεται να διέγραψε από το κινητό της την επίμαχη φωτογραφία.
Οι Αρχές αναμένουν πλέον τα αποτελέσματα από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου και την πλήρη αξιοποίηση των ψηφιακών και εγκληματολογικών δεδομένων.

To ergoxalkidikis.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.







