Ξεκίνησαν οι εργασίες για τη βελτίωση της ύδρευσης στον Δήμο Σιθωνίας
Με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας και της αξιοπιστίας του δικτύου ύδρευσης, ξεκίνησαν οι εργασίες του έργου «Βελτίωση Ύδρευσης Δήμου Σιθωνίας», συνολικού προϋπολογισμού 1,69 εκατ. ευρώ, που χρηματοδοτείται πλήρως από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης». Το έργο περιλαμβάνει αντικατάσταση παλαιών αγωγών, εγκατάσταση συστημάτων εντοπισμού διαρροών και τοποθέτηση ηλεκτροπαραγωγών ζευγών για την απρόσκοπτη υδροδότηση, με στόχο την ολοκλήρωσή του έως το 2026.
Με ιδιαίτερη αισιοδοξία ξεκίνησαν σήμερα οι εργασίες που αφορούν το έργο:
Βελτίωση Ύδρευσης του Δήμου Σιθωνίας
Στο πλαίσιο του έργου προβλέπεται στις περιοχες Κάμπος Γρηγορίου Νέου Μαρμαρά, Τορώνη, Παραλία Συκιάς και Σάρτη η αντικατάσταση τμημάτων των πεπαλαιωμένων αγωγών PVC με νέους πολυαιθυλενίου τρίτης γενιάς.
Επέκταση δικτύου Ύδρευσης.
Εγκατάσταση συστήματος αυτόματου εντοπισμού των αφανών διαρροών του δικτύου.
Τέλος για την εξασφάλιση της ομαλής υδροδότησης του Δήμου και λόγω των συχνότατων διακοπών του ρεύματος ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες όπου το δίκτυο δεν μπορεί να ανταποκριθεί στην μεγάλη ζήτηση τοποθετούνται ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη σε δώδεκα σημεία και συγκεκριμένα στις δεξαμενές του Δήμου όπου υπάρχουν οι μονάδες απομάκρυνσης μαγγανίου και σιδήρου και οι δύο μονάδες αντίστροφης όσμωσης.
Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 1.694.450,04€ ,χρηματοδοτείται πλήρως από το πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» και αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του 2026.
Δήμαρχος Σιθωνίας Ιωάννης Μαλλίνης







To ergoxalkidikis.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.






