Ιερά Πανήγυρις Αγίου Αθανασίου στην Πορταριά Χαλκιδικής
Με λαμπρότητα και εκκλησιαστική κατάνυξη θα εορταστεί η Ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Αθανασίου του Μεγάλου στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Πορταριάς Χαλκιδικής, που υπάγεται στην Ιερά Μητρόπολη Κασσανδρείας.
Οι διήμερες λατρευτικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 1 και το Σάββατο 2 Μαΐου 2026, συγκεντρώνοντας πιστούς από την ευρύτερη περιοχή της Χαλκιδικής.
Την Παρασκευή 1 Μαΐου στις 19:00 θα τελεστεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός με αρτοκλασία. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει η Ιερά Λιτάνευση της εικόνας του Αγίου Αθανασίου στους δρόμους του χωριού, ενώ η βραδιά θα ολοκληρωθεί με Ιερά Παράκληση προς τον Άγιο.
Την επόμενη ημέρα, Σάββατο 2 Μαΐου και ώρα 07:00 το πρωί, θα τελεστεί Πανηγυρικός Όρθρος και Θεία Λειτουργία. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας θα πραγματοποιηθεί η ευλογία του παραδοσιακού εδέσματος προς τιμήν του Αγίου Αθανασίου, σύμφωνα με το τοπικό έθιμο.
Η πανήγυρις αποτελεί σημαντικό θρησκευτικό γεγονός για την τοπική κοινωνία, προσφέροντας στους πιστούς την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε στιγμές προσευχής, ευλάβειας και πνευματικής ενίσχυσης.

To ergoxalkidikis.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.







