Συνάντηση για το μέλλον της ανδρικής ομάδας του ΠΟΜ
Πραγματοποιήθηκε χθες, με πρωτοβουλία και παρουσία του Δημάρχου Νέας Προποντίδας Μ. Καρρά, συνάντηση με αντικείμενο το μέλλον της ανδρικής ποδοσφαιρικής ομάδας του ΠΟΜ, καθώς για πρώτη φορά στην ιστορία του δεν θα συμμετάσχει στο πρωτάθλημα της νέας αγωνιστικής περιόδου.
Στη συνάντηση συμμετείχαν οι Αντιδήμαρχοι της ΔΕ Μουδανιών Νίκος Θέργιος και Πίτσα Μετζίκη, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Δημάρχου για θέματα Πολιτισμού Αθλητισμού της ΔΕ Μουδανιών Παναγιώτης Σαρόγλου, η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Νέων Μουδανιών Νατάσα Μάλλου, οι τοπικοί σύμβουλοι της Κοινότητας Νέων Μουδανιών: Ζωτάκης Λεωνίδας, Παπαμέτη Βίκυ, Φελεκίδου Ρεβέκκα, Ροδακινιάς Κώστας, Θωμαδάκης Σωτήρης, Αμανατίδης Μάντις, η Πρόεδρος του ΠΟΜ Έφη Παναγιωτοπούλου, ο υπεύθυνος των ακαδημιών ποδοσφαίρου Θανάσης Παναγιωτόπουλος και υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου.
Στόχος της συνάντησης ήταν να εξεταστεί το ενδεχόμενο συμμετοχής της ανδρικής ομάδας. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης εκτέθηκαν οι απόψεις όλων των πλευρών και αναλύθηκαν τα δεδομένα και οι δυσκολίες που έχουν διαμορφωθεί.
Από την πλευρά του ΠΟΜ επισημάνθηκε ότι το προηγούμενο διάστημα πραγματοποιήθηκε σειρά συναντήσεων, οι οποίες χαρακτηρίστηκαν ως άγονες, καθώς δεν εκφράστηκε έμπρακτο ενδιαφέρον για τη στήριξη της ανδρικής ομάδας.
Με βάση τα σημερινά δεδομένα, διαπιστώθηκε ότι δεν υπάρχει πλέον ο απαιτούμενος χρόνος για να ολοκληρωθούν όλες οι απαραίτητες ενέργειες και να καταστεί δυνατή η συμμετοχή της ομάδας στο φετινό πρωτάθλημα.
Ωστόσο, η συζήτηση δεν σταμάτησε εκεί:
Από την πλευρά της Δημοτικής και Κοινοτικής Αρχής εκφράστηκε η σαφής πρόθεση να ξεκινήσουν άμεσα οι απαραίτητες διαδικασίες, ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για την επανεκκίνηση της ανδρικής ομάδας και τη συμμετοχή της στο πρωτάθλημα της επόμενης αγωνιστικής περιόδου, τον Σεπτέμβρη δηλαδή του 2027.
Ο ΠΟΜ είναι ένα ιστορικό αθλητικό σωματείο των Νέων Μουδανιών και αποτελεί κομμάτι της αθλητικής ιστορίας και της κοινωνικής ζωής της πόλης. Η διατήρηση και η αναγέννησή του αποτελεί υπόθεση που αφορά ολόκληρη την τοπική κοινωνία.
Οι Ακαδημίες Ποδοσφαίρου του ΠΟΜ θα συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά, αποτελώντας τη βάση για το μέλλον του συλλόγου και την ανάπτυξη των νέων αθλητών.
• Δήλωση Δημάρχου Νέας Προποντίδας Μ. Καρρά:
«Ο ΠΟΜ είναι ένα ιστορικό σωματείο των Νέων Μουδανιών και δεν μπορεί να απουσιάζει από τον αθλητικό χάρτη της πόλης η ανδρική ομάδα ποδοσφαίρου. Δυστυχώς, στη δεδομένη χρονική στιγμή δεν υπάρχουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις αλλά και ο απαραίτητος χρόνος για να γίνουν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες, ώστε η ανδρική ομάδα να συμμετάσχει στο φετινό πρωτάθλημα.
Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι εγκαταλείπουμε την προσπάθεια. Ξεκινάμε από τώρα τη δουλειά για την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Θέλουμε ο ΠΟΜ να επιστρέψει οργανωμένος, δυνατός και με στέρεες βάσεις.
Ο Δήμος και η Δημοτική Κοινότητα Ν. Μουδανιών θα στηρίξουν την προσπάθεια αυτή, σε συνεργασία με τη διοίκηση και όλους όσοι αγαπούν τον σύλλογο. Παράλληλα, οι Ακαδημίες θα συνεχίσουν κανονικά τη λειτουργία τους.
Ο ΠΟΜ έχει ιστορία, έχει ανθρώπους που τον αγαπούν και κυρίως έχει παιδιά που αποτελούν το μέλλον του. Χρέος όλων μας είναι να διασφαλίσουμε ότι αυτή η ιστορία θα συνεχιστεί».
Αύριο Παρασκευή 28/8 θα πραγματοποιηθεί εκ νέου συνάντηση με θέμα: «Λειτουργία Ακαδημιών Ποδοσφαίρου του ΠΟΜ».

To ergoxalkidikis.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.

