πρόσληψη αστυνομικών

Ανοίγει ο δρόμος για την πρόσληψη 100 αστυνομικών ειδικών καθηκόντων μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, το οποίο επανέλεγξε το Προεδρικό Διάταγμα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.
Το επίμαχο ΠΔ είχε κριθεί μη νόμιμο, τόσο από το 5ο τμήμα όσο και από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας και επανακατατέθηκε με διορθώσεις, με κυριότερη εκείνη της κατάργησης 100 οργανικών θέσεων αστυνομικού προσωπικού γενικών και ειδικών καθηκόντων. Παράλληλα, θεσπίζονται, μεταξύ άλλων, ιδιαίτερα

αυξημένα προσόντα, όπως η κατοχή μεταπτυχιακού τίτλου.

Στο σκεπτικό τους, οι δικαστές του ΣτΕ υποστηρίζουν ότι πλέον “η προκαλούμενη δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού είναι σύμφωνη προς τις δεσμεύσεις και τους στόχους του εγκριθέντος με τον Ν. 3985/2011 μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής” και προσθέτουν ότι “την ίδια στιγμή τεκμηριώνονται με επάρκεια οι υπηρεσιακές ανάγκες της ΕΛ.ΑΣ. που επέβαλαν τη σύσταση των 100 νέων οργανικών θέσεων”.
Το Διάταγμα συνοδεύεται με έγγραφο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Φίλιππου Σαχινίδη που αναφέρει ότι “η μισθολογική δαπάνη από την αύξηση των οργανικών θέσεων αστυνομικού προσωπικού κατά 100 βρίσκεται εντός των ανώτατων ορίων του κρατικού προϋπολογισμού για τα έτη 2012, έως και 2015, όπως έχουν τεθεί στο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής”.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: