Το Νικολιό

Κατεβαίνει ο Μανούσος κάθε Κυριακή από το Μιτάτο και πάει στη εκκλησία του χωριού στέκεται μπροστά στο τέμπλο,στην εικόνα του Αγίου Νικολάου και του λέει: “Aι Νικόλα κάνε ως την άλλη Κυριακή να έχω παντρευτεί”. Έρχεται όμως η Κυριακή ο Μανούσος δεν έχει παντρευτεί αυτό γίνεται συνέχεια οπότε σκέφτεται και λέει: “Μπρε κι ο Aγιος φοβέρα θέλει” .Πάει πάλι στην εκκλησία στέκεται πάλι μπροστά στην εικόνα του Αγίου και του λέει
αγριεμένος: “Γιάε Aι Νικόλα αν δεν έχω παντρευτεί ως την άλλη Κυριακή θα ρθω και θωρείς τη κατσούνα, θα Ï �ου κάνω την εικόνα χίλια κομμάτια,” και φεύγει. Τον ακούει ο παπάς που ήτανε μέσα στο Ιερό και λέει: 
“έχει γούστο ναρθεί ο τροζός να σπάσει την εικόνα”. Και πιάνει και βγάζει την εικόνα από το τέμπλο και βάζει στη θέση της ένα μικρό εικονισματάκι του Αγίου Νικολάου.Έρχεται η άλλη Κυριακή οπότε καταφθάνει διαολισμένος ο Μανούσος στην Εκκλησία μπαίνει μέσα και πάει γραμμή στo τέμπλο θωρεί το μικρό εικονισματάκι του Αγίου σκύβει και του λέει αγριεμένος: “Μπρε Νικολιό που είναι ο μπαμπάς σου;” 

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: