100 ευρώ πρόστιμο σε όσους δεν παίρνουν απόδειξη

Πρόστιμα 100 ευρώ θα επιβάλλονται  για κάθε αγορά των καταναλωτών που δεν ζητούν αποδείξεις, σύμφωνα με το νέο ποινολόγιο για τον Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων που αναμένεται να κατατεθεί στην Βουλή μέχρι το τέλος Ιανουαρίου.

Μάλιστα όπως αναφέρει το Έθνος της Κυριακής, αν  πληρώνεται στην Εφορία μέσα σε δέκα ημέρες, θα έχει έκπτωση 15%.

Την ίδια ώρα προβλέπονται μέχρι και μπόνους ή επιστροφή χρημάτων στους

συνεπείς ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις.


Επίσης καταργείται η απόρριψη βιβλίων και στοιχείων και μπλοκάρεται η θεώρησή τους από την Εφορία για όσους έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη στο Δημόσιο.

Σημειώνεται ότι με το Ποινολόγιο, για περιπτώσεις εμπρόθεσμης και εφάπαξ καταβολής των προστίμωνθα παρέχεται έκπτωση μέχρι και 60% ενώ για πληρωμή σε δόσεις η έκπτωση θα είναι 40%.

Τα πρόστιμα καταβάλλονται σε 10 ίσες μηνιαίες δόσεις αλλά η κάθε δόση δεν μπορεί να είναι μικρότερη των 300 ευρώ. Επίσης επιστρέφεται το30% του προστίμου σε όσους το καταβάλλουν κανονικά και δεν έχουν εντοπισθεί άλλες παραβάσεις.

Για τον προσδιορισμό του ύψους του προστίμου καθιερώνεται σύστημα προσδιορισμού τους το point system.

Eπίσης με το νέο ποινολόγιο, μειώνονται τα πρόστιμα για μη έκδοση ανακριβών πλαστών και εικονικών φορολογικών στοιχείων.

To ergoxalkidikis.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.


Απάντηση