Στον «αέρα» 700.000 δημόσιοι υπάλληλοι: αξιολογήσεις και απολύσεις

Στον «αέρα» βρίσκονται 700.000 δημόσιοι υπάλληλοι, οι οποίοι θα βρεθούν αντιμέτωποι ακόμα και με το ενδεχόμενο της απόλυσης μέσω της διαδικασίας της αξιολόγησης. Στο έργο της αξιολόγησης θα συνδράμουν ιδιώτες, το ΑΣΕΠ και η…  Γαλλία, μετά το μνημόνιο συνεργασίας που υπέγραψε το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης της Ελλάδας με το γαλλικό υπουργείο Προϋπολογισμού, Δημόσιου Λογιστικού και Μεταρρύθμισης, όπως

και με την Task Force του Ράιχενμπαχ.


Χθες, ο  υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δημήτρης Ρέππας, σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον υφυπουργό, Ντίνο Ρόβλια παρουσίασε τον “οδικό” χάρτη για τις μεταρρυθμίσεις στο Δημόσιο, ο οποίος περιλαμβάνει σαφές χρονοδιάγραμμα.

Την επόμενη εβδομάδα θα είναι έτοιμες οι εισηγήσεις των επιτροπών αναδιάρθρωσης που έχουν σχηματιστεί σε κάθε υπουργείο για το κούρεμα κατά 30% του κράτους (να σημειωθεί ότι το κούρεμα αναφέρεται σε δομές και όχι σε προσωπικό) καθώς και για ανακατανομή προσωπικού.
Ρέππας για απολύσεις: Δεν θα γίνει κάτι άμεσα

Ο κ Ρέππας πάντως απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξουν απολύσεις άμεσα.  Ο υπουργός είπε χαρακτηριστικά: “Η εμμονή είναι κακό πράγμα. Δεν πρόκειται να γίνει κάτι άμεσα”.Έσπευσε, όμως, να συμπληρώσει ότι “αν και εφόσον γίνουν απολύσεις, αυτό θα συμβεί, όταν έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση”. Η αξιολόγηση που θεωρείται “πυρήνας” της μεταρρύθμισης, θα ξεκινήσει τον Φεβρουάριο από τις υπηρεσίες.

Ο κ Ρέππας ερωτήθηκε και για το εάν θα προχωρήσουν οι προσλήψεις των συμβασιούχων, με δεδομένο ότι λόγω της εφεδρείας απομακρύνονται εργαζόμενοι από τις υπηρεσίες τους ως πλεονάζον προσωπικό.Η εφεδρεία δεν συνδέεται με τους συμβασιούχους,ήταν η απάντηση, ενώ πρόσθεσε ότι θα προσληφθεί το 50% του προσωπικού, σε σχέση με το 2001, όπως προβλέπει το μνημόνιο.

Νέες εξαιρέσεις πάντως από την εφεδρεία αποφάσισε χθες το υπουργικό συμβούλιο, για  εργαζομένους στα μέσα μεταφοράς σταθερής τροχιάς και όχι  μόνο. Από την «προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα»  θα εξαιρεθούν συγκεκριμένα  έξι Ακόλουθοι Τύπου (που θα συνταξιοδοτηθούν τον Μάρτιο του 2012) καθώς και οι οδηγοί των εταιρειών ΟΣΣΥ, ΣΤΑΣΥ, ΟΣΕ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ.


Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: