Σχεδιάζουν παράταση για τέλη κυκλοφορίας και φόρους

Παράταση της προθεσμίας πληρωμής των τελών κυκλοφορίας 2012 που κανονικά εκπνέει στις 30 Δεκεμβρίου, έως τις 10 Ιανουαρίου σχεδιάζει σύμφωνα με πληροφορίες το υπουργείο Οικονομικών.
Παράλληλα μελετά ολιγοήμερη παράταση των προθεσμιών για την πληρωμή φόρων και την υποβολή δηλώσεων που εκπνέουν στις 30 Δεκεμβρίου, προκειμένου να απορροφηθούν τα προβλήματα εξαιτίας της απεργίας των εφοριακών υπαλλήλων στις 29 και 30 Δεκεμβρίου.
Την ερχόμενη Παρασκευή εκπνέουν οι προθεσμίες για την

πληρωμή δόσεων φόρου εισοδήματος για όσους έχουν λάβει καθυστερημένα τα εκκαθαριστικά σημειώματα, έκτακτης εισφοράς ενώ λήγουν και οι προθεσμίες για την υπαγωγή στην περαίωση και την υποβολή φορολογικών δηλώσεων του παρελθόντος χωρίς πρόστιμα και προσαυξήσεις.

Για όλες αυτές τις περιπτώσεις το υπουργείο Οικονομικών προσανατολίζεται σε παράταση προθεσμιών η οποία στη χειρότερη περίπτωση θα είναι μόλις έως τις 2 Ιανουαρίου καθώς ο νόμος προβλέπει ότι σε περίπτωση απεργίας, οι προθεσμίες που λήγουν μεταφέρονται για την επόμενη εργάσιμη ημέρα.
Το αδιαχώρητο επικράτησε την Τρίτη στις εφορίες καθώς οι πολίτες έσπευσαν να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητές τους, να πάρουν τα σήματα τελών κυκλοφορίας των αυτοκινήτων τους, αλλά και να καταθέσουν πινακίδες ΙΧ, που δεν μπορούν να συντηρήσουν.
Σε 48ωρη απεργία προχωρούν την Πέμπτη και την Παρασκευή (29 & 30 Δεκεμβρίου) οι εφοριακοί, μετά από σχετική απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής της ΠΟΕ-ΔΟΥ.
«Η κινητοποίηση αυτή γίνεται λόγω των οξυμμένων προβλημάτων που απασχολούν τον εφοριακό κλάδο, τα οποία έχουν επιδεινωθεί μετά τις επιθέσεις, τη συκοφάντηση και τη στοχοποίηση που δεχόμαστε καθώς και τις πολιτικές αποφάσεις που συμβάλλουν στην αυξανόμενη εξαθλίωση μας», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.
«Δε θα δεχθούμε άλλη μείωση του κύρους και της αξιοπρέπειάς μας, σαν κλάδος και σαν πολίτες», προσθέτουν οι εφοριακοί.

Απάντηση