Έκλεβαν φορτηγά, τα έκαναν «φύλλο και φτερό»

Έκλεβαν φορτηγά, τα έκαναν «φύλλο και φτερό» και στη συνέχεια πουλούσαν τα ανταλλακτικά τους. Πρόκειται για τρεις άνδρες, ηλικίας 31, 29 και 40 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, σύσταση συμμορίας, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και οπλοκατοχή.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι τρεις άνδρες, ένας

Γεωργιανός, ένας ομογενής από την πρώην Σοβιετική Ένωση κι ένας Έλληνας, συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω μέσα σε συνεργείο αυτοκινήτων, στην αγροτική περιοχή της Ιωνίας Θεσσαλονίκης, την ώρα που επιχειρούσαν να αποσυναρμολογήσουν Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο, που νωρίτερα είχαν αφαιρέσει από την περιοχή της Νικόπολης.

Κατά την έρευνα που έγινε στο συνεργείο βρέθηκαν άλλα πέντε Ι.Χ. φορτηγά αυτοκίνητα κι ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο, τύπου τζιπ, τα οποία είχαν αφαιρέσει τις τελευταίες μέρες από διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης.
Ακόμη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα δίκανο κυνηγετικό όπλο, που είχε κλαπεί μαζί με Ι.Χ. φορτηγό από περιοχή των Σερρών, πλήθος ανταλλακτικών και ειδικά εργαλεία για την αποσυναρμολόγησή οχημάτων.
Όπως προέκυψε, ο 31χρονος, από το 2006 έως και σήμερα, έχει προβεί στη διάλυση- αποσυναρμολόγηση περίπου 120 Ι.Χ. φορτηγών αυτοκινήτων ανοικτού τύπου.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Απάντηση