Κρατικοί λειτουργοί με καταθέσεις εκατομμυρίων ευρώ

«Λαβράκια» έβγαλαν οι έλεγχοι στα «πόθεν έσχες» ύποπτων κρατικών λειτουργών για «μαύρο χρήμα», τους οποίους διέταξε ο Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης. Μετά την άρση τραπεζικού και φορολογικού απορρήτου των ελεγχόμενων βρέθηκαν ακόμη και χαμηλόβαθμοι κρατικοί λειτουργοί με καταθέσεις εκατομμυρίων ευρώ. Κραυγαλέα είναι η περίπτωση δικαστικού υπαλλήλου, ο οποίος εμφανίζεται να έχει σε διαφορετικούς λογαριασμούς συνολικές καταθέσεις άνω των

7 εκατομμυρίων ευρώ, χρήματα που δεν δικαιολογούνται από πουθενά.

Οι έλεγχοι επιβεβαίωσαν ακόμη την διαφθορά σε Πολεοδομίες και τεχνικές υπηρεσίες του Δημοσίου. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση πρώην γενικού διευθυντή του ΥΠΕΧΩΔΕ, σε τραπεζικούς λογαριασμούς του οποίου βρέθηκαν καταθέσεις ύψους 1,2 εκατομμυρίων ευρώ. Σε λογαριασμούς προϊσταμένου Πολεοδομίας νησιού των Κυκλάδων βρέθηκαν καταθέσεις ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ, ενώ προϊστάμενος Πολεοδομίας Δήμου των βορείων προαστίων της Αθήνας έχει σε λογαριασμούς του καταθέσεις ύψους 500.000 ευρώ. Ακόμη, πρώην προϊστάμενος Τεχνικών Έργων Δήμου των βορείων προαστίων βρέθηκαν καταθέσεις ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ, ενώ σε λογαριασμούς εν ενεργεία προϊσταμένου Τεχνικών Έργων Δήμου των βορείων προαστίων βρέθηκαν καταθέσεις ύψους 900.000 ευρώ.
Επίσης, δέκα γιατροί του ΕΣΥ βρέθηκαν με καταθέσεις από 1 έως 2,5 εκατομμύρια ευρώ και ένας αστυνομικός με καταθέσεις 2 εκατομμυρίων ευρώ, ποσά που φυσικά δεν δικαιολογούνται από τα εισοδήματα τους. Όλοι κλήθηκαν να δικαιολογήσουν τα ποσά και πολλοί εμφάνισαν απίστευτες δικαιολογίες, όπως πρώην προϊστάμενος Τεχνικών Έργων της Νομαρχίας Κιλκίς, ο οποίος βρέθηκε να έχει καταθέσεις ύψους 1,2 εκατομμυρίων ευρώ και ισχυρίστηκε, ότι πρόκειται για χρήματα που κατέθεσαν συγγενείς από την Αμερική για τα γενέθλια των παιδιών του.

Απάντηση