Θρίλερ με την σύλληψη Εφραίμ

Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση της προφυλάκισης του ηγούμενου της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ, καθώς πριν από λίγο ( στις 4 το απόγευμα) εξέπνευσε η προθεσμία εκτέλεσης του εντάλματος σύλληψης , χωρίς ωστόσο να έχει γίνει γνωστή οποιαδήποτε ενέργεια που κινείται στην κατεύθυνση αυτή.
Το πρωί ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Καρυών, Κωνσταντίνος Δοκουσλής αφού εξέτασε τον Εφραίμ διαπίστωσε βελτίωση της κατάστασης της υγείας του.
«Διαπίστωσα ότι εμφανίζει ύφεση η λοίμωξη του αναπνευστικού που τον ταλαιπωρούσε και έχουν βελτιωθεί τα

συμπτώματα της δισκοπάθειάς του» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Δοκουσλής, ο οποίος εκτίμησε ότι αύριο, κατά πάσα πιθανότητα, ο ηγούμενος θα μπορεί να μεταφερθεί με πλωτό μέσο ή ελικόπτερο.
«Ωστόσο», όπως πρόσθεσε, «αυτό θα καθορισθεί σε νεώτερη εξέταση, νωρίς το απόγευμα».
Την ίδια στιγμή  η επίσημη θέση της Αγιορείτικης Κοινότητας για το θέμα του Εφραίμ αναμένεται να προκύψει από τη σημερινή σύναξη της Ιεράς Επιστασίας του Αγίου Όρους,.
Παράλληλα, με εντολή του προέδρου του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη, στην Μονή έχει μεταβεί ο βουλευτής Θεσσαλονίκης του κόμματος Κυριάκος Βελόπουλος.

Σκοπιμότητες βλέπει στην απόφαση για τον Εφραίμ ο Γ. Καρατζαφέρης
Να σημειωθεί ότι με δήλωσή του ο Γ. Καρατζαφέρης υποστήριξε πως «η απόφαση για τον Εφραίμ, είναι έμφορτος ημεδαπών και αλλοδαπών σκοπιμοτήτων» . Όπως πρόσθεσε (υπήρξε) «Πρεμούρα για να μπει παραμονή των Χριστουγέννων, φυλακή ο Εφραίμ, (ενώ είναι) ελεύθεροι πολλοί από αυτούς που έχουν διασπαθίσει το χρήμα του ελληνικού λαού».
Αποστάσεις από τον Εφραίμ παίρνει ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου
Οι κληρικοί και οι μοναχοί πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί και οφείλουν να παραμένουν στα εκκλησιαστικά και μοναχικά πλαίσια, «όπου οι επιχειρηματικές δοσοληψίες δεν έχουν θέση», δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος.
Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για την υπόθεση του ηγουμένου Εφραίμ ο κ. Χρυσόστομος είπε επίσης ότι «δεν πρέπει να γίνεται κοντραμπάντο», κατά την έκφραση του, με τους πολιτικούς.
Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου ευχήθηκε η περιπέτεια του γέροντα Εφραίμ να λήξει σύντομα, αφού όπως ανέφερε, δεν ευχαριστεί κανένα να βλέπει ένα ηγούμενο στο κελί της φυλακής.

Απάντηση