Συμφωνία με εταιρεία των Αραβικών Εμιράτων

Μνημόνιο συνεργασίας με την εταιρεία AMMROC (Αdvanced Military Maintenance, Repair and Overhaul Center), υπέγραψε η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία Α.Ε. (ΕΑΒ), ενισχύοντας την επιχειρηματική της παρουσία στην περιοχή των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ). Η AMMROC είναι ο κύριος φορέας υποστήριξης σε θέματα συντήρησης της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΑΕ και ανήκει στον αεροναυπηγικό τομέα της εταιρείας Mubadala του Abu Dhabi με κυρίαρχη παρουσία και πολλαπλό ρόλο σε διεθνές επίπεδο.
Αντικείμενο του μνημονίου είναι η

συνεργασία των δύο εταιρειών σε δραστηριότητες εργοστασιακής συντήρησης αεροσκαφών, κινητήρων, παρελκομένων καθώς και τεχνικής εκπαίδευσης η οποία θα καλύπτει σχεδόν όλο το φάσμα των ειδικοτήτων συντήρησης αεροπορικού υλικού. Σημειώνεται ότι οι δύο χώρες διαθέτουν κοινούς τύπους αεροσκαφών, όπως F16, M-2000, C-130 και ελικοπτέρων.

Η συνεργασία με την AMMROC είναι ιδιαίτερης σημασίας για την ΕΑΒ, καθώς δημιουργεί νέες ευκαιρίες διείσδυσης στην εξαιρετικού επιχειρηματικού ενδιαφέροντος περιοχή των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Είναι δε αποτέλεσμα της εξωστρεφούς στρατηγικής που εφαρμόζει με επιτυχία η ΕΑΒ τα τελευταία χρόνια. Ειδικότερα, εταιρεία πέτυχε ετήσια αύξηση των εξαγωγών της κατά 37% το 2010 έναντι του 2009. Σημειώνεται ότι το ανατεθέν στην ΕΑΒ με υπογεγραμμένες συμβάσεις και προς εκτέλεση έργο για την εγχώρια και τη διεθνή αγορά μέχρι τα τέλη του 2013 ανέρχεται στα 830 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα € 464 εκατ. (ποσοστό 56%) αφορούν την αγορά του εξωτερικού.
Υπογραμμίζεται ότι η ΕΑΒ ήδη βρίσκεται σε συνεργασία με τις Ένοπλες Δυνάμεις των ΗΑΕ. Συγκεκριμένα, στο εκπαιδευτικό κέντρο της εταιρείας στην Τανάγρα την περίοδο αυτή βρίσκεται σε εξέλιξη πρόγραμμα τετράμηνης διάρκειας στο πλαίσιο του οποίου εξειδικευμένοι εκπαιδευτές εκπαιδεύουν 46 σπουδαστές -τεχνικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΑΕ, με ειδίκευση σε αεροπορικό υλικό.
Με αφορμή την υπογραφή του MoU, o διευθύνων σύμβουλος της ΕΑΒ Τάσος Φιλιππάκος δήλωσε ότι η εταιρία «εφαρμόζει μία συνεπή στρατηγική που στοχεύει στη δυναμική δραστηριοποίησή της στις διεθνείς αγορές και, παράλληλα, στη μεγιστοποίηση του μεριδίου της στην εγχώρια αγορά, υποστηρίζοντας πρωτίστως τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας». Παράλληλα εξέφρασε ικανοποίηση για την υπογραφή της συμφωνίας, καθώς, όπως επεσήμανε «αποτελεί μία ακόμη απόδειξη ότι η επιλογή μας για εξωστρέφεια αποδίδει καρπούς». Και κατέληξε, λέγοντας: «Θα συνεχίσουμε με μεγαλύτερο σθένος να επιδιώκουμε τη σύναψη στρατηγικών συνεργασιών με εταιρείες όπως η AMMROC, κερδίζοντας τις διεθνείς αγορές και ενισχύοντας το μέλλον της ΕΑΒ».

Απάντηση