42 εκατομμύρια άνθρωποι στα πλοκάμια της σωματεμπορίας

Οι αριθμοί σοκάρουν. Τα στοιχεία που έρχονται στο φώς της δημοσιότητας είναι κάτι παραπάνω από συγκλονιστικά, αφού αποδεικνύουν πως η πορνεία έχει μετατραπεί σε μια καλοστημένη παγκόσμια βιομηχανία.


Όπως διαβάζουμε στον «Ελεύθερο Τύπο», σύμφωνα με την έκθεση του Fondation Scelles η οποία δημοσιεύεται στη γαλλική «Le Figaro», 40-42 εκατομμμύρια άνθρωποι παγκοσμίως, είναι μπλεγμένοι στα πλοκάμια της πορνείας.

Οι αριθμοί μιλάνε από μόνοι τους:

Το 80% εξ΄αυτών είναι γυναίκες και κορίτσια, τα ¾ είναι 13-25 ετών, και 9 στις 10 γυναίκες εξαρτώνται αποκλειστικά από προαγωγούς.

Οι ιστορίες τους συγκλονιστικές, μιας και οι περισσότερες υφίστανται μια άνευ προηγουμένουσεξουαλική, σωματική, ψυχολογική και κοινωνική βία.

Χαρακτηριστικό είναι πώς μόνο στη Δυτική Ευρώπη, οι εμπλεκόμενοι στην πορνεία αγγίζουν τα 2 εκατομμύρια, με την Αφρική, τη Νότια Αμερική, την Κίνα και τα Βαλκάνια, ν΄ακολουθούν.

Πρόκειται για μια παγκόσμια βιομηχανία, καλά οργανωμένη, στην οποία ανθεί το οργανωμένο έγκλημα, το εμπόριο λευκής σαρκός, αλλά και η εκμετάλλευση ανηλίκων.

Ενδεικτική; η ιστορία μιας Σέρβας, η οποία πουλήθηκε 12 φορές από εμπόρους λευκής σαρκός, υποβλήθηκε σε 3 εκτρώσεις, και ξυλοκοπήθηκε βάναυσα επειδή επαναστάτησε κατά του προστάτη της.

Απάντηση