Μεγαλύτερες αλλαγές υπόσχεται για το νέο έτος ο Ομπάμα

Σε απολογισμό για τα μέχρι τώρα πεπραγμένα της διακυβέρνησής του προέβη ο Μπαράκ Ομπάμα, ενώ υποσχέθηκε νέες αλλαγές για το νέο έτος στη διάρκεια του οποίου θα θέσει υποψηφιότητα για νέα προεδρική θητεία.

Ο απολογισμός
“Ο χρόνος που πέρασε ήταν μια περίοδος μεγάλων προκλήσεων και μεγάλων προόδων για τη χώρα μας”, ανέφερε ο Ομπάμα επ’ ευκαιρία του εβδομαδιαίου

ραδιοφωνικού μηνύματός του.

“Θέσαμε τέρμα σε έναν πόλεμο και αρχίσαμε να τελειώνουμε έναν άλλον”, είπε, αναφερόμενος στην αποχώρηση των αμερικανών στρατιωτών από το Ιράκ και στον πόλεμο στο Αφγανιστάν. “Καταφέραμε ένα σκληρό πλήγμα στην Αλ Κάιντα και αυξήσαμε την ασφάλεια της Αμερικής”, είπε, αναφερόμενος στην εξόντωση του Οσάμα μπιν Λάντεν στο Πακιστάν.

Οι υποσχέσεις
“Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το 2012 θα φέρει ακόμη περισσότερες αλλαγές”, δήλωσε ο φιλοξενούμενος του Λευκού Οίκου. “Έχω την ελπίδα ότι έχουμε αυτό που πρέπει για να απαντήσουμε στις αλλαγές και να βγούμε απ ΄ αυτές ακόμη πιο δυνατοί”, διαβεβαίωσε.

Σε ό,τι αφορά το οικονομικό πεδίο, ο αμερικανός πρόεδρος έκανε λόγο για σημάδια ανάκαμψης της οικονομικής δραστηριότητας υποσχόμενος να υπερασπιστεί τη μεσαία τάξη.

Απάντηση