Νυχτερινές τουρκικές «επισκέψεις», έπειτα από τη μεσημεριανή υπέρπτηση ελικοπτέρου πάνω από τη Ρω

Τουρκικά αεροσκάφη εισήλθαν, σύμφωνα με πληροφορίες, για άλλη μια φορά απόψε το βράδυ στο FIR Aθηνών χωρίς να καταθέσουν σχέδια πτήσεως.
Τα 6 τουρκικά αεροσκάφη εισήλθαν απόψε στο FIR Αθηνών μεταξύ Λέσβου και Χίου. Καταγράφηκαν 2 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας του FIR Αθηνών που εξελίχθηκαν σε 5 παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου. Τα τουρκικά μαχητικά αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από

αντίστοιχα ελληνικά και εγκατέλειψαν το FIR Αθηνών, πετώντας μεταξύ Χίου και Σάμου περί τις 20:40. Τα τουρκικά αεροσκάφη δεν ήταν οπλισμένα και δεν σημειώθηκαν εμπλοκές.

Στα 65 μέτρα πάνω από τη Ρω
Υπενθυμίζεται ότι το μεσημέρι, είχε σημειωθεί ακόμη μια πρόκληση των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, με υπέρπτήση ελικοπτέρου πάνω από την νησίδα Ρω, στα νοτιοδυτικά του Καστελόριζου.
Το τουρκικό ελικόπτερο τύπου Σικόρσκι (S-70) προερχόμενο από την ξηρά εισήλθε στο FIR Αθηνών, δυτικά της Ρω, στις 14:51, χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης και αφού παρέμεινε στην περιοχή επί μισή ώρα, στις 15:24 πέταξε πάνω από τη Ρω, σε ύψος μόλις 200 πόδια, (65 μέτρα) από το έδαφος και στις 15:30 εγκατέλειψε το FIR Αθηνών. Στην περιοχή έσπευσε ζεύγος αεροσκαφών αναχαίτισης της Πολεμικής Αεροπορίας.

Απάντηση