προσπαθεί να πείσει το ίδρυμα να διακόψει τη σύνταξη του νεκρού αδελφού του

Ενώ το ΙΚΑ προσπαθεί να μαζέψει τα ασυμμάζευτα κάνει γκάφες, που κοστίζουν. Συνταξιούχος προσπαθεί να πείσει το ίδρυμα να διακόψει τη χορήγηση σύνταξης του αδελφού του, ο οποίος έφυγε από τη ζωή τον Ιούλιο του 2010 και η σύνταξη δίνεται κανονικά…!
Το θέμα αποκαλύπτει η
εφημερίδα «Έθνος», όπου σύμφωνα με το δημοσίευμα ο Δημήτριος Μπάμπαλης, συνταξιούχος του ΟΣΕ, τα τελευταία χρόνια της ζωής του ζούσε στο σπίτι του 77χρονου σήμερα αδελφού του, Νίκου Μπάμπαλη, στο χωριό Φοινίκη Μεσσηνίας. Στις 26 Ιουλίου του 2010 ο Δημήτριος Μπάμπαλης έφυγε από τη ζωή.
Ο αδελφός του, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα, αμέσως μετά τον θάνατο έστειλε ληξιαρχική πράξη θανάτου στο ΙΚΑ, για να διακοπούν οι συντάξεις (κύρια και επικουρική σύνταξη). Μετά από τρεις μήνες σταμάτησε να κατατίθεται στην τράπεζα η κύρια σύνταξη. Δεν συνέβη όμως το ίδιο και με την επικουρική.
Ο κ. Μπάμπαλης φοβήθηκε μήπως τον κατηγορήσουν ότι εισπράττει παράνομα τη σύνταξη του νεκρού αδελφού του και ενημέρωσε άμεσα το ταμείο.
Το ΙΚΑ Πύλου, όπου απευθύνθηκε δήλωσε αναρμόδιο και η συνέχει δόθηκε στα κεντρικά γραφεία του ΙΚΑ στην Καλαμάτα, όπου και εκεί του είπαν ότι δεν μπορούν να τον βοηθήσουν να λύσει το πρόβλημά του.
Ο κ. Μπάμπαλης μεταβαίνει στην Αθήνα, στα κεντρικά γραφεία του ΙΚΑ στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Και εκεί μάταια ο ηλικιωμένος προσπάθησε να πείσει το ΙΚΑ να διακόψει τη χορήγηση της σύνταξης του νεκρού αδελφού του.
Τελευταία προσπάθεια που έκανε ήταν να καταθέσει πριν από έναν μήνα αίτημα στο ΙΚΑ μέσω του ΚΕΠ Μεθώνης, χωρίς να έχει πάρει ακόμη απάντηση. Στο μεταξύ η επικουρική σύνταξη, όπως φαίνεται και από το τραπεζικό βιβλιάριο, εξακολουθεί να κατατίθεται.
Αυτά συμβαίνουν στην Ελλάδα του 2012 τη στιγμή που τα ασφαλιστικά ταμεία α
πειλούνται με κατάρρευση…

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: