παράγουν ελαιόλαδο χωρίς να έχουν ένα δέντρο
υπάρχει ούτε ένα ελαιόδεντρο. Καταλαβαίνετε πως αυτό σημαίνει πως κάτι παίζεται”.
Παράλληλα, σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό το ελληνικό ελαιόλαδο διατίθεται χύμα σε εταιρείες του εξωτερικού, οι οποίες αναλαμβάνουν και την τυποποίηση του. Ο κύριος εισαγωγέας του ελληνικού ελαιόλαδου είναι η Ιταλία η οποία αναλαμβάνει τη συσκευασία και την προώθηση του στις διεθνείς αγορές ως ιταλικού προϊόντος με αποτέλεσμα να έχει τεράστια κέρδη.