Στο σφυρί από κρατικά «φιλέτα» μέχρι αστυνομικά τμήματα

Από τουριστικά ακίνητα μέχρι… αστυνομικά τμήματα βγάζει «στο σφυρί» η κυβέρνηση, απευθύνοντας πρόσκληση σε επενδυτές για δεκάδες επιχειρηματικά σχέδια.

Συνολικά, προωθούνται προς ιδιωτικοποίηση ή μακροχρόνια μίσθωση κτίρια του Δημοσίου, τουριστικά ακίνητα, αστυνομικά τμήματα, υπουργεία και υπηρεσίες, συνολικής έκτασης 348.000 τετραγωνικών μέτρων. 

Στο τραπέζι βρίσκονται περιοχές όπως οι 

Αλυκές Αναβύσσου, το γκολφ στην Αφάντου, το κτήμα της παραλίας Τσαμπίκα στη Ρόδο και τα κτίρια του υπουργείου Εξωτερικών στην Ακαδημίας, τη Βασιλίσσης Σοφία και τη Ζαλοκώστα.


Επίσης, προς πώληση είναι και τα ξενοδοχεία «Ξενία» σε Άνδρο, Θάσο, Καστοριά, Κοζάνη, Σάμο, Σκιάθο, Χίο και Κύθνο, καθώς και οι ιαματικές πηγές  στα Καμένα Βούρλα, στην Υπάτη, τις Θερμοπύλες, τον Καϊάφα και το Κουνουπέλι. Έντονο ενδιαφέρον φαίνεται να υπάρχει και για δύο μαρίνες, του Αλίμου και της Θεσσαλονίκης.

Όπως διαβάζουμε στην «Καθημερινή της Κυριακής», στο νέο κύκλο επαφών έχουν ήδη περιληφθεί ταΗνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Κατάρ και το Κουβέιτ, ενώ σε προηγούμενη φάση έγινε παρουσίαση σεγαλλικά funds, αλλά και σε κινεζικών και νοτιοκορεατικών συμφερόντων επιχειρήσεις.

Απάντηση