Ένα πρότυπο εργοστάσιο

Η Fiat επιχειρώντας να δώσει υψηλή κατασκευαστικά στοιχειά στο νέο Fiat Panda, προχώρησε στην αναβάθμιση όλων των λειτουργιών του εργοστάσιου κατασκευής επιβατικών αυτοκίνητων, που βρίσκεται στο Pomigliano d? Arco, κοντά στη Νάπολη της Ιταλίας.

Το πρόγραμμα ανακαίνισης προέβλεπε την τοποθέτηση νέων εξελιγμένων συστημάτων, στα τμήματα συγκόλλησης και συναρμολόγησης, καθώς και στο «Κέντρο Ποιότητας». Αυτά τα νέα συστήματα, είναι τα πλέον προηγμένα που διαθέτει η Fiat και συγκαταλέγονται στη λίστα με τα πιο αξιόπιστα του κόσμου, αναφέρεται στην

ανακοίνωση.

Το εργοστάσιο Giambattista Vico ανακαινίστηκε, ώστε να φτάσει σε επίπεδο τεχνολογικής και οργανωτικής υπεροχής σε χρόνο-ρεκόρ 12 μηνών, με συνολική επένδυση ύψους 800 εκατ. ευρώ τόσο σε μηχανήματα όσο και ανθρώπινο δυναμικό, για το οποίο έχουν δαπανηθεί, προς το παρόν, 200.000 ώρες κατάρτισης.
Από τεχνικής πλευράς, το εργοστάσιο εξοπλίστηκε με αυτοματοποιημένες μονάδες παραγωγής οι οποίες διασφαλίζουν υψηλά πρότυπα ποιότητας.

Έχει, επίσης, αναπτυχθεί ένα πρόγραμμα αξιολόγησης των εργαζομένων, προκειμένου να διασφαλίζεται η τοποθέτηση του σωστού ανθρώπου στη σωστή θέση. Εφαρμόζονται, επίσης, προγράμματα εξατομικευμένης κατάρτισης και εκπαίδευσης με σκοπό τη βελτίωση της τεχνικής και της τεχνογνωσίας.
Χάρη στην εκπαίδευση αυτή, έχουν προκύψει ομάδες εργαζομένων με υψηλή εξειδίκευση.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η απόφαση, τα γραφεία και οι υπολογιστές των εργαζομένων στο Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης να τοποθετηθούν μέσα στο εργοστάσιο, έτσι ώστε να υπάρχει στενή συνεργασία με τους τεχνικούς, που εργάζονται στη γραμμή παραγωγής.

Οι εργαζόμενοι συμμετέχουν στο πρόγραμμα βελτίωσης του εργοστάσιου και μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα υπέβαλαν 8.500 προτάσεις για τη βελτίωση των σταθμών εργασίας, της ασφάλειας, της εργονομίας και της ποιότητας.

Όταν το εργοστάσιο θα περάσει στη φάση της πλήρους λειτουργίας του, ο όγκος παραγωγής του νέου Panda θα φτάσει περίπου τις 260.000 μονάδες ετησίως.
 

Απάντηση