Οι Τούρκοι καίνε την Ελλάδα και οι Έλληνες βλέπουν Τούρκικα Σήριαλ ΄΄ξεφτίλα΄΄

Πολιτική θύελλα στην Ελλάδα προκάλεσαν οι δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού της Τουρκίας, Μεσούτ Γιλμάζ, ο οποίος υποστήριξε ότι επί των ημερών της Τανσού Τσιλέρ Τούρκοι πράκτορες έκαιγαν την Ελλάδα. Η χρονική στιγμή που ανακινείται όμως το θέμα και οι διαστάσεις που προσλαμβάνει χρίζουν διερεύνησης. Η ουσία δεν είναι

στην απόδειξη ή όχι των ισχυρισμών, καθώς η Άγκυρα ποτέ δεν θα το αποδεχθεί επισήμως.Στην Ελλάδα τα κόμματα ζητούν διερεύνηση του θέματος, ενώ η Άγκυρα δεν έχει τοποθετηθεί επί του θέματος. Αν το θέμα διογκωθεί αρκετά ίσως η κυβέρνηση Ερντογάν δώσει το πράσινο φως για έρευνα με ανταλλάγματα, αλλά χωρίς να προσδοκά κανείς αποτελέσματα.
Η υπηρεσιακή κυβέρνηση Παπαδήμου δεν έχει νομιμοποίηση να διαχειριστεί τέτοια θέματα και συνεπώς αν το ζήτημα διογκωθεί τότε θα υποχρεωθεί να πάει σε εκλογές ή να συμφωνήσουν ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ στη στάση που θα κρατήσουν απέναντι στην Άγκυρα και να στείλουν τον Στ. Δήμα να διαπραγματεί. Το ερώτημα που ανακύπτει είναι ποιους εξυπηρετεί το κάθε σενάριο και πως το γεγονός αυτό θα μπορούσε να στρέψει τα βλέμματα μακριά από την οικονομία και τα μέτρα. Αν τα κόμματα επιλέξουν να κρατήσουν υψηλούς τόνους τότε θα πρέπει να διευρύνουν τους σκοπούς της κυβέρνησης Παπαδήμου, διαφορετικά θα πρέπει να το αφήσουν να ξεθυμάνει. Αν όμως αποφασίσουν να το συνεχίσουν αυτό θα σημάνει ότι η κυβέρνηση Παπαδήμου θα λάβει νέα σκληρά μέτρα και χρειάζεται προπέτασμα καπνού… 
Το χρονικό
Σε συνέντευξή του σε τουρκική εφημερίδα, ο Μεσούτ Γιλμάζ επιβεβαίωσε εμμέσως ότι οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες είχαν ανάμειξη σε καταστροφικές πυρκαγιές στην Ελλάδα μεταξύ του 1995 και του 1997, όταν πρωθυπουργός της Τουρκίας ήταν η Τανσού Τσιλέρ. 
Ο τομεάρχης Εξωτερικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, Πάνος Παναγιωτόπουλος, αναφερόμενος στα όσα είπε ο Μεσούτ Γιλμάζ είπε: «Βαριές σκιές στις Ελληνοτουρκικές σχέσεις ρίχνουν οι αποκαλύψεις του πρώην πρωθυπουργού της Τουρκίας κ. Μεσούτ Γιλμάζ ότι το “βαθύ κράτος” της Τουρκίας έκαιγε ελληνικά δάση, στο πλαίσιο επιχειρήσεων των μυστικών υπηρεσιών». 
» Η κυβέρνηση Ερντογάν οφείλει να παράσχει προς την Ελλάδα την απαιτούμενη, σε βάθος, ενημέρωση για όλες τις πτυχές της σκοτεινής αυτής υπόθεσης και να προχωρήσει στην πλήρη αποκατάσταση της μεγάλης ζημιάς που υπέστη η Ελλάδα» αναφέρει 
«Επιπλέον, επιβάλλεται να υπάρξει κατηγορηματική δημόσια δέσμευση από Τουρκικής πλευράς ότι τέτοιου είδους “βρώμικες επιχειρήσεις” έχουν πάψει να σχεδιάζονται και να εκτελούνται από τις μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας και τα διάφορα παρακλάδια τους. 
» Το πολιτικό θέμα που έχει προκύψει είναι τεράστιο και πρέπει να απασχολήσει – εκτός των άλλων- και τα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς την οποία επιθυμεί να προσεγγίσει, ακόμη περισσότερο, η σημερινή Τουρκία» ανέφερε ο κ. Παναγιωτόπουλος. 
«Όταν ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ, τότε Βουλευτής της ΝΔ, κ. Γ. Καρατζαφέρης, είχε τολμήσει και είχε αναφερθεί στη δράση Τούρκων πρακτόρων – εμπρηστών, το πολιτικό κατεστημένο είχε αντιδράσει με τα συνήθη αντανακλαστικά, περί ακροτήτων και συναφών… αηδιών» σημειώνεται σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΛΑΟΣ. 
«Τώρα, από τα χείλη ενός πρώην πρωθυπουργού της Τουρκίας ομολογείται το έγκλημα. Να χαίρονται τους φίλους και τους κουμπάρους τους», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Απάντηση