Ανταρσία βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή

Σε «ανταρσία» εξελίχθηκαν οι αντιδράσεις βουλευτών του ΠΑΣΟΚ σε άρθρα του πολυνομοσχεδίου και κυρίως στην τροπολογία Λοβέρδου για το ωράριο των φαρμακείων.
Δεκάδες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ίσως και 50, καταψήφισαν τη ρύθμιση ή δήλωσαν «παρών». Μεταξύ των βουλευτών που καταψήφισαν το άρθρο είναι οι: 

Τσώνης, Τόνια Αντωνίου, Δαμιανάκης, Βουδούρης, Δημήτρης Παπουτσής, Στασινός, αλλά και ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος Πάνος Μπεγλίτης!

Σε αυτούς που δήλωσαν παρών συγκαταλέγονται οι: Χάρης Καστανίδης,  Λούκα Κατσέλη, Βάσω Παπανδρέου, Γιάννης Βούρος , Μίχος , Κατερίνα Περλεπέ, Χαρά Κεφαλίδου, Μιχελογιαννάκης, Σκραφνάκη, Βαρβαρήγος, Αμοιρίδης, Κατσούρας, Χρύσα Αράπογλου, Εύα Καϊλή και Βασίλης Γερανίδης.
Πολλές ήταν και οι αρνητικές ψήφοι, όπως και τα «παρών», στα άρθρα που αφορούσαν την απελευθέρωση τους επαγγέλματος των δικηγόρων, το Ταμείο Αξιοποίησης Περιουσίας του Δημοσίου και την περικοπή των Δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα για τους συνταξιούχους κάτω των 60 ετών!
Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η στάση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Βαρβαρίγου, ο οποίος καταψήφισε και τα 11 άρθρα του πολυνομοσχεδίου.
Αναταράξεις και στη ΝΔ
Εσωτερική αναταραχή υπήρξε και στη ΝΔ, η οποία ωστόσο ήταν  μικρότερης έντασης, καθώς περίπου 15 βουλευτές απουσίαζαν από ψηφοφορίες. Ανάμεσά τους ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Κ. Μαρκόπουλος, αλλά και οι Κ.  Γκιουλέκας, Ελίζα Βόζεμπεργκ, Τζαβάρας,  Πρ. Παυλόπουλος και Δ. Σιούφας.
Η ΝΔ υπερψήφισε τελικά και τα 11 άρθρα, με εξαίρεση την τροπολογία Λοβέρδου στην οποία ψήφισε παρών
Ευ. Βενιζέλος: Πείτε μου πόσοι να ενημερώσω τον Πρωθυπουργό
Μπροστά στη διαφαινόμενη πιθανότητα να μην περάσουν αρκετά άρθρα του πολυνομοσχεδίου, ο υπ. Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος  ακούστηκε κάποια στιγμή να λέει: «Παρακαλώ πείτε μου αριθμό για να ενημερώσω τον Πρωθυπουργό».

Απάντηση