Βόμβες ανώτατου δικαστή για το «μακελειό» του Λοβέρδου

Ενεργές παραμένουν οι αναταράξεις από τη θύελλα αντιδράσεων που ξέσπασε μετά την τοποθέτηση του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου περί «μακελειού» αν κάποιος πειράξει τον Γιώργο Παπανδρέου.

Με τον κ. Λοβέρδο να έχει
δεχθεί δεκάδες πυρά για τις δηλώσεις του ακόμη και εντός του ΠΑΣΟΚ καιακόμη και κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ να έχουν κρατήσει αποστάσεις από την τοποθέτησή του, και ο δικαστικός κόσμος εκφράζεται ιδιαίτερα καυστικά και αρνητικά για τις δηλώσεις του κ. Λοβέρδου.

Σε σημερινή του αναφορά-βόμβα προς τα λοιπά μέλη του ΔΣ της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, οαντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ρούσσος-Εμμανουήλ Παπαδάκης εξαπολύει μύδρους κατά του υπουργού Υγείας κάνοντας λόγο για «ατυχείς δηλώσεις».

Παράλληλα, αναφέρεται σε «τέλεση πλημμελήματος» που καλύπτεται από τη βουλευτική ασυλίακαι τον προτρέπει να ασχοληθεί με τα νοσοκομεία που δεν έχουν πετρέλαιο: «Θα ήθελα να του πω ας ασχοληθεί με το Νοσοκομείο της Ρόδου, που έμεινε χωρίς πετρέλαιο θέρμανσης και αναλώσιμα υλικά για να τα χορηγήσει τελικά η Μ.Κ.Ο., ας ασχοληθεί με το Νοσοκομείο Σύρου, όπου οι συγγενείς ασθενών μεταφέρουν ηλεκτρικές θερμάστρες για να τους ανακουφίζουν».

Την ίδια ώρα, ο Ανδρέας Λοβέρδος σε συνέντευξη σε ραδιοφωνική εκπομπή τόνισε ότι εμμένει στις δηλώσεις του αλλά έκανε μερική αναδίπλωση υποστηρίζοντας ότι τα όσα δήλωσε αφορούσαν τα πολιτικά κόμματα και ενδεχόμενες «πολιτικές βεντέτες» και όχι τη Δικαιοσύνη ή τους συγκεκριμένους δικαστές, οι οποίοι «έκαναν ορθά τη δουλειά τους». Ωστόσο, όπως του επεσήμανε και ο Νίκος Χατζηνικολάου χωρίς να πάρει σαφή απάντηση, στη συνέντευξη που έδωσε ο κ. Λοβέρδος και αναφέρθηκε στα περί μακελειού, δεν είχε κάνει καμία διάκριση ή διαχωρισμό μεταξύ πολιτικού και δικαστικού σκέλους.

Όλα δείχνουν, πάντως, ότι ο θόρυβος από τους μετασεισμούς της δήλωσης Λοβέρδου δεν θα κοπάσει έτσι εύκολα και πλέον το πράγμα δε συμμαζεύεται καθώς και ο ίδιος επέλεξε να μην πάρει πίσω τις δηλώσεις του αλλά απλά να τις ωραιοποιήσει…

Αιχμές κατά Λοβέρδου και από την Ένωση Εισαγγελέων

Αιχμές κατά του υπουργού Υγείας άφησε, όμως, και η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος.

Οι εισαγγελείς τόνισαν με νόημα πως «κάποιοι δεν επιθυμούν ανεξάρτητη δικαιοσύνη»  και άφησαν πολλές αιχμές για τα πολιτικά πρόσωπα που προβαίνουν σε κριτική γνωρίζοντας καλά τον νόμο περί ευθύνης υπουργών.

Απάντηση