Στη Βουλή η δικογραφία για τη λεγόμενη διόγκωση του ελλείμματος
Στη Βουλή διαβιβάζει την Τετάρτη, ο
αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Νικόλαος
Παντελής, τη δικογραφία για την Ελληνική
Στατιστική Υπηρεσία (ΕΛΣΤΑΤ), την οποία
χειριζόταν ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης
Πεπόνης. Το αίτημα είχε υποβάλλει ο κ. Πεπόνης
στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Τέντε,
καθώς όπως είχε υποστηρίξει στην ερευνά του για
τη λεγόμενη διόγκωση του ελλείμματος το 2009, προέκυψε εμπλοκή πολιτικών προσώπων.
Ο κ. Τέντες ανέθεσε στον
κ. Παντελή, ο οποίος είναι επόπτης του οικονομικού εισαγγελέα Πεπόνη, να μελετήσει την υπόθεση και εν συνεχεία να αποφανθεί εάν έπρεπε να διαβιβαστεί άμεσα στη Βουλή η δικογραφία ή έπρεπε να προηγηθούν ορισμένες ενέργειες, όπως είναι η εξέταση μαρτύρων κ.λπ.
Ο κ. Παντελής αποφάσισε να διαβιβάσει τη δικογραφία στη Βουλή ως προς τα πολιτικά πρόσωπα, χωρίς να κάνει καμία ποινική αξιολόγηση, όπως απαιτεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών.
Παράλληλα, ο κ. Παντελής, θα ζητήσει από τον κ. Πεπόνη να συνεχίσει την έρευνά του για τα μη πολιτικά πρόσωπα. Στο πλαίσιο αυτό, ο αντιεισαγγελέας του Άρειου Πάγου θα ζητήσει από τον οικονομικό εισαγγελέα να λάβει εξηγήσεις από τον πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου, όπως ο τελευταίος έχει ζητήσει εγγράφως.
Η διαβίβαση στη Βουλή της δικογραφίας για τα πολιτικά πρόσωπα δεν εμποδίζει να συνεχιστεί η εισαγγελική έρευνα ως προς τα μη πολιτικά πρόσωπα, σύμφωνα με το πνεύμα και το γράμμα του νόμου, σημείωσαν εισαγγελικοί κύκλοι.
Κάτι παρόμοιο είχε συμβεί και στις υποθέσεις της Siemens, του Βατοπεδίου και της προμήθειας των υποβρυχίων, όπου ενώ οι δικογραφίες είχαν διαβιβαστεί στη Βουλή, η εισαγγελική έρευνα συνεχιζόταν παράλληλα για τα μη πολιτικά πρόσωπα.
To ergoxalkidikis.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.