ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΡΟ ΤΟΥ ΑΘΩ (ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ)

Από τα αρχαία Στάγειρα και τον Άθωνα στο Λούβρο
Από τη γενέτειρα του Αριστοτέλη στο Βασίλειο του Μεγαλέξανδρου

Με την ευκαιρία πραγματοποίησης της έκθεσης «Αρχαία Μακεδονία: Στο Βασίλειο του Μεγαλέξανδρου», εκθέματα της οποία εκτίθενται στο Μουσείο του Λούβρου από τις αρχές του περασμένου Οκτώβρη, ο Οργανισμός Τουριστικής Ανάπτυξης προ του Άθω και ο Δήμος Αριστοτέλη σε συνεργασία με το Γραφείο Ε.Ο.Τ. Γαλλίας προέβησαν σε εκδηλώσεις προβολής του προορισμού απευθυνόμενες στη γαλλική αγορά.
Πιο συγκεκριμένα την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου ο Δήμαρχος Αριστοτέλη, κ. Χρήστος Πάχτας ενημέρωσε εκτενώς  Γάλλους ΤΟ’ς και τουριστικούς πράκτορες για τις τουριστικές και όχι μόνο δυνατότητες της περιοχής. Η ενημέρωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο διεξαγωγής επαγγελματικού workshop, που διοργάνωσε το γραφείο του Ε.Ο.Τ. Γαλλίας σε αίθουσα του Μουσείου του Λούβρου, παρουσία πολλών εκπροσώπων της τοπικής ξενοδοχειακής και τουριστικής οικογένειας.  Ακολούθησε ξενάγηση των συμμετεχόντων στην έκθεση, η οποία έχει ήδη προσελκύσει περισσότερους από 5.000.000 επισκέπτες κατά την τετράμηνη λειτουργία της!
Το επόμενο βράδυ το Mount Athos Area Gourmet και οι chefs Ντίνα Νικολάου και Δημήτρης Πολύζος (του restaurantΜπακατσιάνος) προσέφεραν σε Γάλλους εκπροσώπους τύπου αυθεντικό Αριστοτελικό Δείπνο, βασισμένο στην πλούσια παραγωγή φυτών και βοτάνων του Αριστοτελικού Βουνού και εμπνευσμένο από τα αρχαιοελληνικά συμπόσια και τις διονυσιακές γιορτές! Κατά τη διάρκειά του ο κ. Πάχτας παρουσίασε τις παγκόσμιες μοναδικότητες της περιοχής, όπως αυτές καταγράφονται στο πέρασμα της ιστορίας, διαμορφώνοντας το σημερινό ιδιαίτερο τουριστικό της πρόσωπο.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο bistro Evi Evane και σκοπός της ήταν η γνωριμία του γαλλικού κοινού :
–         με τον προορισμό ως τουριστική επιλογή,
         με την ιστορία του,
         με τη σύνδεση του παρόντος με το χθες και το αύριο,
–         με την προώθηση πτυχών της τοπικής γαστρονομίας.

Απάντηση