Στο επίκεντρο σκανδάλου η Κάρλα Μπρούνι

Στη δίνη ενός οικονομικού σκανδάλου βρίσκεται η Κάρλα Μπρούνι, σύζυγος του Γάλου προέδρου, Νικολά Σαρκοζί, μετά το δημοσίευμα του περιοδικού «Le Marianne».
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Κάρλα Μπρούνι, με την ιδιότητα της πρέσβειρας του Παγκόσμιου Ταμείου κατά του AIDS, διοχέτευσε περίπου 3,5 εκατομμύρια ευρώ, με μη νόμιμες διαδικασίες, σε φίλο της επιχειρηματία. Μάλιστα η χρηματοδότηση έγινε μέσω του

ιδρύματός της για τον πολιτισμό και την καταπολέμηση του αναλφαβητισμού.

Το δημοσίευμα αναφέρει ως κύριο αποδέκτη των χρημάτων, έναν  μουσικό και επιχειρηματία, ο οποίος είναι κουμπάρος και προσωπικός φίλος της Κάρλα Μπρούνι! Προσθέτει επίσης ότι το Παγκόσμιο Ταμείο που δημιουργήθηκε πριν από δέκα χρόνια για την καταπολέμηση του AIDS, της ελονοσίας και της φυματίωσης, έδωσε αυτό το ποσό απευθείας στον προσωπικό φίλο της Πρώτης Κυρίας της Γαλλίας, χωρίς να έχει προηγηθεί κάποιος δημόσιος διαγωνισμός.
Και ενώ η Κάρλα Μπρούνι φαίνεται να στροβιλίζεται στη δίνη του σκανδάλου, το Παγκόσμιο Ταμείο διαψεύδει το δημοσίευμα και κάνει λόγο για αβάσιμες καταγγελίες. Τώρα σε ότι αφορά τον σύζυγο οι φήμες στη Γαλλία λένε πως είναι έξαλλος με την υπόθεση. Ως πρόεδρος ωστόσο προσπαθεί να δείχνει πως διατηρεί την ψυχραιμία του και αρνείται να σχολιάσει το θέμα, λέγοντας πως δεν έχει να προσθέσει τίποτα στην ανακοίνωση του Παγκόσμιου Ταμείου.

2 thoughts on “Στο επίκεντρο σκανδάλου η Κάρλα Μπρούνι

Απάντηση