ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΛΟΓΩ ΣΕΙΣΜΙΚΟΤΗΤΑΣ

ΠΡΙΝ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΣΟΥΜΕ ΠΩΣ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΩΡΕΣ ΕΝΤΟΝΗ ΕΙΝΑΙ Η ΣΕΙΣΜΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΛΛΑΔΙΚΟ ΧΩΡΟ. ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕ 34 ΩΡΕΣ ΕΙΧΑΜΕ 68 ΣΕΙΣΜΟΥΣ ΣΤΟ ΤΡΙΓΩΝΟ ΚΡΗΤΗ – ΡΟΔΟΣ – ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ!

Κλείνουν προληπτικά τα σχολεία μετά τη νέα σεισμική δόνηση 5,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ η οποία σημειώθηκε έξω

από την πόλη Πάρμα.

«Δεχόμαστε αμέτρητες κλήσεις από πολίτες που έχουν τρομάξει και προσπαθούν να καταλάβουν τι συνέβη» δηλώνουν οι υπεύθυνοι της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

«Το εστιακό βάθος της δόνησης υπολογίζεται στα 61χιλιόμετρα. Αν ήταν πιο κοντά στην επιφάνεια της γης, οι συνέπειες θα ήταν διαφορετικές» δήλωσε στην ιταλική τηλεόραση Rai, ο Ντομένικο Τζαρντίνι, πρόεδρος του Εθνικού Ινστιτούτου Γεωφυσικής. Η πολιτική προστασία έκανε γνωστό ότι έως τώρα δεν προκύπτει πως υπάρχουν τραυματίες ή σοβαρές υλικές ζημιές.

Πολλοί κάτοικοι της βόρειας Ιταλίας βγήκαν ανάστατοι στους δρόμους και δεν έχουν ακόμη επιστρέψει στα σπίτια τους. Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Τετάρτη στην ίδια περιοχή, κοντά στην Πάρμα και την οροσειρά των Απεννίνων, σημειώθηκε σεισμική δόνηση 4,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ από την οποία επίσης δεν υπήρξαν θύματα ή υλικές ζημιές.

Σύμφωνα πάντα με τον επικεφαλής του Ινστιτούτου Γεωφυσικής της χώρας, αν και δεν μπορούν να γίνουν ακριβείς προβλέψεις, οι σεισμικές αυτές δονήσεις δεν δείχνουν να έχουν κοινά χαρακτηριστικά με εκείνες που κατέληξαν στον καταστρεπτικό σεισμό της Λ’ Άκουιλα, της 6ης Απριλίου 2009. Κατά επιστήμονες του ινστιτούτου, οι σεισμικές δονήσεις ενδέχεται να συνεχιστούν. 

Απάντηση