Δασκάλα αποπλανούσε μαθητές μέσω.. facebook

Δικογραφία σε βάρος 22χρονης δασκάλας δημοτικού σχολείου στα Χανιά σχηματίστηκε από το Σώμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με την κατηγορία
αποπλάνησης ανηλίκων.
Το τελευταίο διάστημα και μετά από καταγγελία μητέρας 15χρονου στην Κρήτη, η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διερευνούσε υπόθεση αποπλάνησης ανήλικων παιδιών από δασκάλα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, η 22χρονη χρησιμοποιούσε την ιδιότητα της για να προσεγγίζει ανηλίκους, ηλικίας 10 έως 15 ετών μέσω facebook, προφασιζόμενη ότι θα τους βοηθούσε στα μαθήματά τους και αφού κέρδιζε την εμπιστοσύνη τους, τους αποπλανούσε, προχωρώντας σε ερωτικές πράξεις μαζί τους.

Από ψηφιακή έρευνα και ανάλυση ηλεκτρονικών δεδομένων εντοπίστηκαν διάλογοι με άσεμνο και ανάρμοστο περιεχόμενο της 22χρονης με 15χρονοανήλικο, μαθητή Γυμνασίου στην Κρήτη. Οι διάλογοι ήταν καταχωρημένοι στον προσωπικό λογαριασμό του ανηλίκου.

Κατά την εξέτασή του από το κλιμάκιο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ο 15χρονος επιβεβαίωσε τόσο τους διαλόγους, όσο και την αποπλάνησή του από την 22χρονη.

Ειδικότερα, προέκυψε ότι η 22χρονη είχε ερωτική επαφή μαζί του, πριν πέντε περίπου μήνες.

Για την αποπλάνηση η μητέρα του ανηλίκου ζήτησε την ποινική δίωξη της δασκάλας.

Πλούσιο υλικό

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα στην οικία της, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

* Ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής

* Μία εξωτερική κάρτα μνήμης φωτογραφικής μηχανής

* Δύο εξωτερικές μνήμες

* Ένα κινητό τηλέφωνο με μία κάρτα SIM

* Μία συσκευή ασύρματης πρόσβασης στο διαδίκτυο με μία κάρτα SIM

Ακόμη, από αναλυτική έρευνα στα κατασχεθέντα πειστήρια και στον προσωπικό λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της 22χρονης, καθώς και στο “προφίλ” της στο facebook, εντοπίστηκαν πλήθος άσεμνων φωτογραφιών της με διάφορα άτομα, για τα οποία δεν έχει εξακριβωθεί ακόμα η ακριβής ηλικία τους καθώς και διάλογοι ανάλογου περιεχομένου.

Για τα στοιχεία αυτά ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία εξέδωσε σχετική Διάταξη και Βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.

Τα κατασχεθέντα πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή διερεύνηση, ενώ η έρευνα συνεχίζεται για την ταυτοποίηση και άλλων περιπτώσεων αποπλάνησης ανηλίκων.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χανίων.

kamikazi

Απάντηση