Aκολουθήστε μας στο Google News!

Στην Κύπρο θα βρίσκεται από το απόγευμα της Κυριακής
και για τρεις ημέρες ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης
Σαμαράςπραγματοποιώντας επίσημη επίσκεψη, έπειτα
από πρόσκληση του προέδρου του ΔΗΣΥ Νίκου
Αναστασιάδη. Με δήλωσή του στον ΑΝΤΕΝΝΑ Κύπρου, ο
Αντώνης Σαμαράς τόνισε ότι μεταβαίνει στη Μεγαλόνησο
μεταφέροντας μήνυμα ελπίδας «ότι, παρά τις δραματικές
δυσκολίες, η Ελλάδα θα σταθεί στα πόδια της και θα μπει
σε μια καινούργια περίοδο ανάκαμψης και δημιουργίας».
«Εκλογές και ανάπτυξη»
Κατά την επίσκεψή του στην Κύπρο, ο Πρόεδρος της ΝΔ θα έχει συναντήσεις με τον
Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δ. Χριστόφια, τον Πρόεδρο της Βουλής των αντιπροσώπων και Πρόεδρο Κ.Σ. ΕΔΕΚ, Γιαννάκη Ομήρου, τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο, τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ, Ν. Αναστασιάδη, τον Γενικό Γραμματέα ΑΚΕΛ, Κυπριανό, τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ Μ. Καρογιάν, τον Πρόεδρο ΕΥΡΩΚΟ, Δ. Συλλούρη, τη Γεν. Γραμματέα του Κινήματος των Οικολόγων, Ι. Παναγιώτου και την υπουργό Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, Πρ. Αντωνιάδη.
Εκλογές και νέα αναπτυξιακή πορεία χρειάζεται τώρα η Ελλάδα «ώστε να προκύψει νέα κυβέρνηση, με νωπή και ισχυρή εντολή, αλλά και μια νέα αναπτυξιακή πορεία. Να τηρήσουμε τους στόχους μείωσης του ελλείμματος, αλλά να προσθέσουμε και άλλες δύο προτεραιότητες: Την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή», υπογραμμίζει ο πρόεδρος της ΝΔ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Σημερινή».
Ο κ. Σαμαράς υπογραμμίζει ότι η Ελλάδα διανύει την πιο κρίσιμη περίοδο της μεταπολεμικής της ιστορίας, ως αποτέλεσμα «της λανθασμένης οικονομικής συνταγής, της ανεπάρκειας και της αναποτελεσματικότητας των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ».
Ο κ. Σαμαράς εκφράζει την πεποίθηση ότι με την απόφαση της ΝΔ να στηρίξει το PSI και τη νέα δανειακή σύμβαση, «η χώρα απομακρύνθηκε από τον γκρεμό», επισημαίνει, όμως, ότι «τίποτε δεν κρίθηκε οριστικά. Έχουμε δύσκολο δρόμο μπροστά μας».
Απαντώντας στο ερώτημα, που οφείλεται η αλλαγή της στάσης της ΝΔ στο θέμα του μνημονίου, ο πρόεδρος της ΝΔ εξηγεί, μεταξύ άλλων: «Τα πράγματα σήμερα δεν ίδια με όσα επικρατούσαν στις αρχές του 2010. Τότε το χρέος ήταν βιώσιμο, σήμερα δεν είναι. Τότε οι Ευρωπαίοι -με ευθύνες του κ. Παπανδρέου- πίστευαν ότι το πρόβλημα ήταν κυρίως ελληνικό. Τώρα κατανοούν ότι δεν είναι, ότι μεταδίδεται σε όλη την υπόλοιπη Ευρώπη. Ιδιαίτερα τον ευρωπαϊκό Νότο. Τότε δεν αμφισβητείτο η παραμονή μας στην Ευρωζώνη. Τώρα αμφισβητήθηκε».