Πόσο θα κόστιζε το Batmobile;

Μπορεί να δυσκολευτείτε λίγο να βρείτε να το παρκάρετε στο κέντρο. Επίσης αν θέλετε κάτι διακριτικό και με σχετικά χαμηλή κατανάλωση μάλλον το συγκεκριμένο όχημα δεν είναι για εσάς. Παρόλα αυτά αν 

ζηλεύετε τον Μπρους Γουέιν και θέλετε κι εσείς γίνετε διώκτης των πιο παρανοϊκών κακοποιών τότε το Batmobile αποτελεί μονόδρομο. 
 
Μιλώντας για το Batmobile λοιπόν, πόσο θα κόστιζε η κατασκευή ενός αυτοκινήτου ή καλύτερα ενός κινητού… οπλοστασίου;
 
Το μοντέλο του Batmobile διαφέρει ανά κόμικς και δεκαετία. Για παράδειγμα, το 1936, ο Μπρους Γουέιν οδηγούσε ένα Cord 812, ενώ το 1955, οδηγούσε μια Lincoln Futura. Σήμερα, το Batmobile εκπροσωπείται από μια Lamborghini Murcielago. 
 
Το πιο ακριβό Batmobile ήταν μια τροποποιημένη Mercedes-Benz CLK-GTR, κόστους 1.8 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ η πιο φθηνή του έκδοση ήταν μια Studebaker του 1950, η οποία κόστιζε μόνο 13.064 σημερινά δολάρια. 
 
Φυσικά, είναι σχεδόν αδύνατο να υπολογιστούν οι ακριβείς δαπάνες των επιχειρήσεων Γουέιν, για την έρευνα, την ανάπτυξη και την τροποποίηση του τελικού μοντέλου Batmobile. 
 
Ωστόσο, έχουμε ένα παράδειγμα πραγματικού Batmobile και με πραγματική τιμή. Πέρυσι, η Putsch Racing έθεσε το τουρμποκίνητο αντίγραφο του Batmobile προς πώληση στο eBay με τιμή 620.000 δολάρια.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: