Ανοικτά καταστήματα τις Κυριακές προτείνει ο Ψωμιάδης

Τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων για 6 με 7 συγκεκριμένες Κυριακές το χρόνο πρότεινε ο εν αργία περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης ως απάντηση στην κατά 40% πτώση του τζίρου των επιχειρήσεων κατά τις φετινές χειμερινές εκπτώσεις.
«Εμείς, πριν από πέντε χρόνια, προτείναμε για

πρώτη φορά τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων 6-7 συγκεκριμένες Κυριακές το χρόνο, εκείνες που παρουσιάζουν ιδιαίτερη τουριστική κίνηση, με στόχο την τόνωση του τζίρου. Τότε, κάποιοι αντέδρασαν και η πρότασή μας δεν πέρασε. Σήμερα ο εμπορικός κόσμος ζει τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης των τελευταίων δύο ετών. Επιμένουμε στην πρότασή μας, θεωρώντας πάντα αυτονόητη την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Δεν ανακαλύπτουμε την Αμερική αφού όλες οι πόλεις που θέλουν τουριστική ανάπτυξη έχουν απελευθερώσει το ωράριο», τόνισε ο κ. Ψωμιάδης και προσέθεσε:

«Η πρότασή μας σήμερα, είναι περισσότερο επίκαιρη και αναγκαία από ποτέ. Γι’ αυτό κρούω πάλι σήμερα το καμπανάκι του κινδύνου. Αν δεν αντιδράσουμε ούτε τώρα με ανάληψη συγκεκριμένων πρωτοβουλιών (ενδεικτικά μερική απελευθέρωση ωραρίου καταστημάτων, κίνητρα σε όσους παρέχουν θέσεις εργασίας κ.ά.), το αύριο θα είναι ακόμα 

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: