Εθελοντική εργασία από φοιτητές Ιατρικής στα κέντρα υγείας Χαλκιδικής
παράρτημα Θεσσαλονίκης της Επιστημονικής Εταιρείας Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδος (Ε.Ε.Φ.Ι.Ε.), το οποίο κατάφερε να υλοποιήσει και πάλι, αρχής γενομένης από πέρυσι, το πρόγραμμα «Ενίσχυση Κέντρων Υγείας Βορείου Ελλάδος», ύστερα από τρία χρόνια που είχε μείνει ανενεργό, εξαιτίας της έλλειψης χρημάτων. Στόχος του προγράμματος είναι η ενίσχυση του έργου των γιατρών σε μονάδες υγείας της Βόρειας Ελλάδας από φοιτητές Ιατρικής ΑΠΘ – μέλη της Ε.Ε.Φ.Ι.Ε., κατά τους θερινούς μήνες, οπότε παρουσιάζονται αυξημένες ανάγκες λόγω της τουριστικής αιχμής και των κλιματολογικών συνθηκών.
Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί σε έξι επταήμερα, τα οποία είναι τα εξής: πρώτο επταήμερο (15 – 21 Ιουλίου), δεύτερο επταήμερο (22 – 28 Ιουλίου), τρίτο επταήμερο (29 Ιουλίου – 4 Αυγούστου), τέταρτο επταήμερο (5 – 11 Αυγούστου), πέμπτο επταήμερο (12 – 18 Αυγούστου) και έκτο επταήμερο (19 – 25 Αυγούστου).Ταυτόχρονα, η εθελοντική εργασία των φοιτητών αναμένεται να ανακουφίσει τις τουριστικές περιοχές της Χαλκιδικής και της Θάσου, και συγκεκριμένα τα κέντρα υγείας Καλλικράτειας, Νέων Μουδανιών, Κασσανδρείας, Αγίου Νικολάου, Αγίου Όρους και Θάσου. Οι φοιτητές έχουν εξασφαλισμένη τη διαμονή τους, καθώς θα μένουν εντός των κέντρων υγείας όπου θα εργαστούν και θα απασχολούνται 7-8 ώρες την ημέρα, ενώ τα έξοδα μετακίνησης και διατροφής θα τα καλύπτουν από την τσέπη τους.
To ergoxalkidikis.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.
και πως δηλώνεις συμμετοχή;