Δώστε προσοχή στην διατήρηση των φαγητών το καλοκαίρι

Δώστε προσοχή στην διατήρηση των φαγητών το καλοκαίριΟι θερμοκρασίες είναι πλέον υψηλές και εκτός από τις διατροφικές μας συνήθειες, οφείλουμε να αλλάξουμε και τη φροντίδα που δίνουμε στα τρόφιμα. Δεν είναι δυνατόν να τα διατηρήσουμε φρέσκα και υγιή στις ίδιες θερμοκρασίες και με τις ίδιες συνθήκες που εφαρμόζουμε όλο το χρόνο. Για το λόγο αυτό ακολουθείστε τις παρακάτω συμβουλές.

  • Ρυθμίστε το ψυγείο. Η θερμοκρασία πρέπει να είναι κάτω από τους 5°C ενώ στον καταψύκτη να κυμαίνεται από μείον 15 °C έως μείον 18 °C.
  • Γρήγορες μετακινήσεις. Μεταφέρετε όσο το δυνατόν συντομότερα ζεστό ή κρύο φαγητό στο σπίτι, μέσα σε κατάλληλα σκεύη.
  • Μην αφήσετε τα ζεστά τρόφιμα να κρυώσουν εντελώς πριν τα βάλετε στην ψύξη. Τοποθετήστε τα μόλις σταματήσουν να αχνίζουν. Για καλύτερο αποτέλεσμα χωρίστε τα σε μικρότερες ποσότητες.
  • Διατηρήστε τα ωμά τρόφιμα μακριά από τα μαγειρεμένα. Όταν τα βακτήρια από τα ωμά κρέατα μεταφέρονται σε μαγειρεμένα φαγητά μπορεί να προκληθούν δηλητηριάσεις. Αντίστοιχα χρησιμοποιήστε διαφορετικές επιφάνειες κοπής για μαγειρεμένα και ωμά τρόφιμα και πλύντε τα χέρια σας καλά.
  • Μην υπερφορτώνετε το ψυγείο. Πρέπει να υπάρχει αρκετός χώρος για να κυκλοφορεί ο αέρας ανάμεσα στα τρόφιμα για πιο αποδοτική ψύξη.
  • Πετάξτε τα φαγητά όταν έχουν μείνει εκτός ψυγείου για ορισμένες ώρες. Ειδικά πουλερικά, κρέας, ρύζι ή ζυμαρικά.
  • Μην αφήνετε το ψυγείο ανοικτό για ώρα καθώς βγαίνει κρύος αέρας, αλλά μπαίνει ζεστός.
  • Πλένετε όσο συχνότερα και καλύτερα μπορείτε τα τρόφιμα καθώς φθείρονται και μπορούν να μολυνθούν ευκολότερα με τις υψηλές θερμοκρασίες.
  • Χρησιμοποιήστε φορητά ψυγειάκια και θερμός για να διατηρείτε στην κατάλληλη θερμοκρασία όσα προϊόντα πρέπει να παραμένουν κρύα

To ergoxalkidikis.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.


Απάντηση