ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΙ “ΣΩΤΗΡΕΣ” ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΑ ΔΕΝΤΡΑ ΜΑΣ, ΤΑ ΝΕΡΑ ΜΑΣ, ΤΟΝ ΧΑΒΡΙΑ ΜΑΣ; “ΜΟΥΦΑ” ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ!

Μας λένε για τα δέντρα.
Η βόρεια Χαλκιδική έχει απέραντα δάση. Ακόμα και τα χωράφια μας, επειδή δεν έγινε αναδασμός είναι γεμάτα δέντρα. Τι είναι ποιο σημαντικό: Μερικά

δέντρα που κόπηκαν για να γίνουν οι εγκαταστάσεις στις Σκουριές ή οι χιλιάδες θέσεις εργασίας που θα προκύψουν από την επένδυση και έχουμε τόσο ανάγκη;

Και τα κόμματα της αντιπολίτευσης ας σεβαστούν επιτέλους  την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, που δικαίωσε την εταιρεία και να σταματήσουν να δημιουργούν πρόβλημα. Ενώ οι βουλευτές  με τις τακτικές επισκέψεις στο μεταλλείο που πρέπει να κάνουν  μπορούν να θέλουν να παρακολουθούν από κοντά την πρόοδο των εργασιών, ησυχάζοντας με αυτό τον τρόπο τους αντιδρώντες.
Και όλοι αυτοί οι επιστήμονες που ποτέ δε νοιάστηκαν για το περιβάλλον της Χαλκιδικής, ας σταματήσουν επιτέλους να δημιουργούν πρόβλημα μιλώντας συνεχώς για καταστρεπτικές επιπτώσεις.
Δηλαδή μας λένε πως θα υπάρξει πρόβλημα από την κοπή των δέντρων, όμως ποτέ μέχρι σήμερα δεν ενδιαφέρθηκαν για τα χιλιάδες στρέμματα που καταπατήθηκαν στη Χαλκιδική.
Μας λένε πως θα χαθούν τα νερά από τις εργασίες που θα γίνουν πάνω στο βουνό, κανείς όμως από αυτούς δεν ενδιαφέρθηκε για τις χιλιάδες γεωτρήσεις που υπάρχουν σε όλη τη Χαλκιδική και με την αλόγιστη χρήση τους δημιουργούν πρόβλημα στον υδροφόρο ορίζοντα.
Μας λένε πως θα μολυνθεί το υπέδαφος. Όμως κανείς απ’ αυτούς δε νοιάστηκε για την αλόγιστη χρήση φυτοφαρμάκων.
Μας λένε πως θα μολυνθεί ο Χαβρίας κανείς όμως μέχρι σήμερα δεν ενδιαφέρθηκε για τη μόλυνση του, που ξεκινά από το Νεοχώρι και φτάνει μέχρι την Ορμύλια.
Τα συμπεράσματα …..δικά σας.
Καλές γιορτές, με αγάπη και καθαρότερα μυαλά το ’14.
Νίκος Γαλάνης
Μεταλλωρύχος – Αγροτοκτηνοτρόφος

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: