Iός Έμπολα: το απίστευτο σενάριο τρόμου για τη θανατηφόρο νόσο
Ανησυχίες ότι ο ιός Έμπολα που ευθύνεται για
σχεδόν 1.000 θανάτους στη δυτική Αφρική μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως βιολογικό όπλο, εκφράζουν επιστήμονες από το Ρωσικό Ομοσπονδιακό Ιατρικό και Βιολογικό Ινστιτούτο. «Αυτή η πιθανότητα υπάρχει», δήλωσε ο Vladimir Nikiforov από το ινστιτούτο, επισημαίνοντας ότι «αυτός ο ιός μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμη και σε μορφή σπρέϊ».
«Τα βιολογικά όπλα μπορούν να κατασκευαστούν εύκολα, ακόμα και μέσα σε ένα μικρό εργαστήριο», τονίζει ο ίδιος.
Μέχρι στιγμής, υπάρχουν λίγα εργαστήρια στον κόσμο που διαθέτουν τον ιό Έμπολα -και αυτά προστατεύονται- δεν αποκλείεται όμως με την εξάπλωσή του να χρησιμοποιηθεί από ακραίες ομάδες.
Υπενθυμίζεται ότι δεν υπάρχει αντιβιοτικό καταπολέμησης του Έμπολα.
To ergoxalkidikis.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.






