Γιατί δεν πρέπει να παίρνεις ποτέ το κινητό σου στο μπάνιο

Οι περισσότεροι άνθρωποι ακόμη και στο σπίτι τους είναι πάντως με ένα κινητό στο χέρι

Από τότε που

έκαναν την δυναμική τους εμφάνιση τα smartphones, οι ετικέτες των σαμπουάν, των μαλακτικών και τα περιοδικά που διάβαζες μέσα στην τουαλέτα και ξεχνιόσουν με τις ώρες, έχουν πάει περίπατο. Καιρός είναι όμως να τα επαναφέρεις στην ιδιαίτερη αυτή στιγμή, διότι αυτό που θα ακούσεις τώρα για τον συνδυασμό μπάνιου – κινητού δεν θα σου αρέσει καθόλου.

Η τουαλέτα δεν είναι και το πιο καθαρό μέρος του πλανήτη. Αυτό όμως που απασχολεί πολλές έρευνες με τον καιρό είναι ο συνδυασμός μπάνιου – κινητού. Τα αποτελέσματα, συνεχώς τα ίδια. Αυτή η συνήθεια εγκυμονεί πολλούς κινδύνους για την υγεία σου και πάρα πολλά μικρόβια, όπως E.coli, σαλμονέλα, ακόμα και C.difficile. Όλα αυτά για έναν απλούστατο λόγο: πιάνεις το κινητό, σκουπίζεσαι με το χαρτί, πατάς καζανάκι, ξαναπιάνεις το κινητό και στην καλύτερη πλένεις τα χέρια σου, στα γρήγορα. Καταλαβαίνεις πώς μεταφέρονται τα μικρόβια, έτσι;
Μάλιστα, οι ειδικοί αναφέρουν πως οτιδήποτε στο μπάνιο, είναι βρώμικο. Από το χερούλι της πόρτας μέχρι το χαρτί και το καζανάκι.
Για όλους αυτούς τους λόγους, λοιπόν, καλό θα ήταν να μην ξαναπάρεις το κινητό σου μαζί στην τουαλέτα, να πλένεις σχολαστικά τα χέρια σου και να καθαρίζεις συχνά το μπάνιο.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: