Ποια ρύθμιση αυξάνει δραστικά την μπαταρία του κινητού

Η πραγματικότητα είναι ότι αυτή η σωτήρια αλλαγή αφορά μόνο εκείνα τα smartphones με οθόνες

OLED, καθώς μόνο σε αυτές η σκοτεινή οθόνη σπαταλά λιγότερη ενέργεια.

Αν το έχετε πάρει είδηση αλλά τον τελευταίο καιρό, κάθε κινητό εκεί έξω, είτε Android είτε σε ΙOS, είναι σε dark mode. Εντάξει, μπορεί να είναι υπερβολικό αυτό και μάλλον αυτή η υπερβολή προήλθε από την υπαρξιακή ανάγκη που έχουν στο μεδούλι τους όλοι εκείνοι που ΕΒΑΛΑΝ DARK MODE. Μαντέψτε, όμως, εμείς ήρθαμε εδώ για να κάνουμε την κατάσταση ακόμα χειρότερη. Τουλάχιστον εν μέρει.
Ένα τεστ που έκανε το PhoneBuff έδειξε ότι το να γυρνάς το κινητό σου σε dark mode, μπορεί να επεκτείνει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας σου κατά 30%. Στο τεστ αυτό, παρεμφερή app ήταν ανοιχτά σε δύο iPhone XS Max. Όταν το παραδοσιακό light mode, ρούφηξε τη ζωή μέσα από το κινητό που το φιλοξενούσε, το κινητό με το dark mode είχε να δώσει ακόμα 30% ζωής στον χρήστη του.
Βέβαια, επειδή μιλάμε για υψηλή τεχνολογία και όχι για κεντροευρωπαϊκό ψυγείο του 1960, τα πράγματα είναι λίγο πιο σύνθετα. Το συγκεκριμένο τεστ έγινε σε συγκεκριμένα settings, πράγμα που σημαίνει ότι οποιαδήποτε αλλαγή σε αυτά, μπορεί να αλλάξει και το ποσοστό μπαταρίας που γλυτώνεις.
Η πραγματικότητα είναι ότι αυτή η σωτήρια αλλαγή mode αφορά μόνο εκείνα τα smartphones με οθόνες OLED, καθώς μόνο σε αυτές η σκοτεινή οθόνη σπαταλά λιγότερη ενέργεια. Μπορούμε να πιθανολογήσουμε ότι οι οθόνες LCD δεν θα έχουν την ίδια ή και καθόλου αντίδραση στο dark mode.
Όπως και να έχει, σας προσφέραμε ακόμα έναν λόγο, προκείμενου να πρήξετε τον κολλητό σας για το πόσο πιο ωραίο και πρακτικό είναι το dark mode.

Απάντηση