Κοπή Βασιλόπιτας στα Ν. Μουδανιά και Βράβευση επιτυχόντων στα ΑΕΙ(φωτο)

Μέσα σε ένα ιδιαίτερα χαρούμενο και εορταστικό κλίμα πραγματοποιήθηκαν χθες στο Δημοτικό θέατρο Ν.

Μουδανιών η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας και οι καθιερωμένες βραβεύσεις των μαθητών του ΓΕΛ Ν. Μουδανιών, του ΕΠΑΛ και του Εσπερινού Λυκείου.

Ο Δήμαρχος Ν. Προποντίδας Μανώλης Καρράς στον χαιρετισμό του ευχήθηκε σε όλους υγεία και ευτυχία για το νέο έτος. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην ομιλία του στους μαθητές που με κόπο και αγώνα κατάφεραν να πετύχουν την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. “Διεκδικήσατε το όνειρό σας και με σκληρή προσπάθεια και αγώνα καταφέρατε να πετύχετε τον στόχο σας. Δώσατε την πρώτη μεγάλη μάχη της ζωής σας και βγήκατε νικητές. Μαζί με εσάς έδωσαν τον δικό τους αγώνα οι εκπαιδευτικοί που ήταν συνοδοιπόροι στην προσπάθειά σας και ακούραστοι βοηθοί. Σημαντικός κι ο ρόλος των γονιών που στήριξαν με κάθε μέσο των αγώνα σας και γεύτηκαν με όλη τους την ψυχή τη χαρά της επιτυχίας σας”, ανέφερε χαρακτηριστικά.
Στην εκδήλωση εμφανίστηκαν και απέσπασαν θερμό χειροκρότημα, η χορωδία του 2ου Γυμνασίου Ν. Μουδανιών με την καθοδήγηση του μουσικού τους κ. Καρασαββίδη, καθώς και η Δημοτική Χορωδία Ν. Μουδανιών με τον δάσκαλο της κ. Θεοδωράκη και στο πιάνο την κα Ζιζή Νασκιντασβίλι.
Στη συνέχεια ακολούθησε η ειδική βράβευση των μαθητών της ομάδας Ρομποτικής “Codebrains” του ΓΕΛ Ν. Μουδανιών που κατάφερε με την κατασκευή της να κερδίσει το Χρυσό Μετάλλιο στο 6o Μαθητικό Φεστιβάλ Ρομποτικής στην κατηγορία Λυκείων.
Ο Δήμαρχος Ν. Προποντίδας έδωσε στη συνέχεια τον έπαινο σε όλες/όλους μαθήτριες/μαθητές-επιτυχόντες των Πανελλαδικών Εξετάσεων του περασμένου Ιούνη.
Στο τέλος, οι ιερείς της ενορίας Ν. Μουδανιών ευλόγησαν τη Βασιλόπιτα και έγινε η καθιερωμένη κοπή παρουσία πλήθους κόσμου.
Σήμερα και ώρα 7 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί ανάλογη εκδήλωση στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γενικού Λυκείου Ν. Καλλικράτειας.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: