Ατύχημα με προπέλα στην Χαλκιδική

Ατύχημα σημειώθηκε στο λιμάνι της Ουρανούπολης, όταν σε φέρι μποτ κατά τον απόπλου του προς Άγιο Όρος μπλέχθηκε τμήμα της καδένας της άγκυρας στην προπέλα του πλοίου.

Στο σημείο έσπευσε δύτης για να αποκατασταθεί η ζημιά, ενώ οι 16 επιβάτες και τα δύο οχήματα επιβιβάστηκαν σε άλλο πλοίο.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος:

“Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ουρανούπολης, από τον Πλοίαρχο του Ε/-Γ-Ο/Γ-Γ-Δ/Ρ ”ΑΓΙΑ ΑΝΝΑ” Ν.Θ. 228 για εμπλοκή τμήματος καδένας της αριστερής άγκυρας στην προπέλα της αριστερής κύριας μηχανής του πλοίου, κατά τον απόπλου του από το λιμένα Ουρανούπολης, με δεκαέξι (16) επιβάτες και δύο (02) οχήματα.
Κατόπιν απεμπλοκής του τμήματος της καδένας από την προπέλα, με τη συνδρομή ιδιώτη δύτη, το ”ΑΓΙΑ ΑΝΝΑ” κατέπλευσε στο λιμένα Ουρανούπολης, όπου αποβιβάστηκαν με ασφάλεια οι επιβάτες και εκφορτώθηκαν τα οχήματα, ενώ στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε έτερο πλοίο με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.
Από το Α’ Λιμενικό Τμήμα Ουρανούπολης απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω Ε/Γ-Ο/Γ-Δ/Ρ, μέχρι τη διαπίστωση – αποκατάσταση ζημιάς και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.”

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: