Η Απόδοση της Κοιμήσεως της Θεοτόκου από τα Νέα Ρόδα Χαλκιδικής (βίντεο φώτο)

Mε ιδιαίτερη λαμπρότητα και με τη συμμετοχή πλήθους πιστών πανηγύρισε  τίμησαν την Κυρά των Σκουπιών στα εννιάμερα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου για ακόμη μια χροιά, στα Νέα ρόδα και ξυπνάνε τότε μνήμες και τα ιερά χώματα ξαναδροσίζονται με τα δάκρυα των βλασταριών των προσφύγων κι όλα τούτα μπροστά από το θαυματουργό Εικόνισμά Της.

Το Σάββατο το απόγευμα, τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ΄αρτοκλασίας κατά τον οποίον κήρυξε το θείο λόγο ο Αρχιμαντρίτης Ιγνάτιος Ριγανάς

Την Κυριακή το πρωί, τελέσθηκε η ακολουθία του Όρθρου και στην συνέχεια η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία κατά την οποία ιερούργησε και κήρυξε τον θείο λόγο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους, Αρναίας και Αρδαμερίου κ. κ. Θεόκλητος, πλαισιούμενος από τους Παν. Αρχ. π. Ιγνάτιο Ριγανά, Πρωτοσύγκελλο – Ιεροκήρυκα, π. Δωρόθεο Ζέρβα, Γεν. Αρχιερατικό Επίτροπο, π. Βαρθολομαίο Χατζόγλου, τον εκλεκτό Εφημέριο της Ενορίας και τοπικό Αρχ. Επίτροπο, π. Κυριακό Χολέβα, τον Αιδ. Πρωτ. π. Μακάριο Ζωνάρα, τον Αιδ. π. Γεώργιο Κυριάκου και τον Διάκονο π. Θεόκλητο Παρδάλη.

Με την παρουσία τους τίμησαν την εορτή, παραμονή και ανήμερα, παρά τις συστάσεις και επιφυλάξεις των ειδικών προς αποφυγή της διάδοσης του Κορωναϊού, ήταν ο Δήμαρχος Αριστοτέλη κ. Στέλιος Βαλιάνος, ο Αντιδήμαρχος Αριστοτέλη κ. Αλέξιος Αντωνίου, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κα Μαρία Ενεχηλίδου, η Πρόεδρος της Κοινότητος Ν. Ρόδων κα Σοφία Ισαακίδου, ο Άρχων του Οικ. Πατριαρχείου και του παλαιφάτου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας κ. Ανέστης Αρνόπουλος, ο Δημ. Σύμβουλος κ. Βασίλειος Βασιλειάδης, κ.α.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: