Πρκήρυξη 24ωρης Πανελλαδικής Απεργίας – Δευτέρα 31/08 των εργαζομένων στα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ – ΜΕΑ των Δήμων

Δευτέρα 31/08 (ημέρα λήξης των συμβάσεων των 2.400 εργαζομένων στα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ όλων των Δήμων της χώρας) καλούμε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη έξω από το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης στις 11πμ.

Δύο χιλιάδες τετρακόσιοι συμβασιούχοι εργαζόμενοι επί πολλά συνεχή έτη στα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ των Δήμων βρίσκονται προ των πυλών της απόλυσης. Αιτία, οι επιλογές και οι χειρισμοί των συναρμόδιων Υπουργείων που προκάλεσαν χρηματοδοτική ασφυξία στις Δομές, με αποτέλεσμα η ανεργία να απειλεί πάνω από τους μισούς εργαζόμενους στα ΚΔΑΠ. Ο ΠΑΣΕΚΔΑΠ ανέδειξε από την πρώτη στιγμή το τεράστιο πρόβλημα, αλλά ακόμα δεν έχει υπάρξει κάποια παρέμβαση η οποία να διασφαλίζει τις θέσεις εργασίας των 2.400 εργαζομένων στις Δομές. Οι συμβάσεις μας λήγουν στις 31/08/2020 και κανείς δεν ξέρει αν θα εργάζεται από 01/09/2020 ή θα οδηγηθεί στα μητρώα του ΟΑΕΔ. Επιλέγουμε την ημέρα αυτή, με αυτόν τον έντονο συμβολισμό, καθώς κάθε χρόνο τέτοιες μέρες ο κλάδος μας κυριεύεται από ανασφάλεια και αγωνία. Πολύ δε περισσότερο φέτος που σε ΟΛΕΣ τις δημοτικές Δομές ΚΔΑΠ πανελλαδικά έχουν εξασφαλιστεί πολύ λιγότερα επιδοτούμενα παιδιά από όσα απαιτούνται για να καθίσταται βιώσιμη η λειτουργία τους.
Καλούμε την Κυβέρνηση να μεριμνήσει άμεσα, ώστε να μην απολυθεί ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ εργαζόμενος από δημοτικό ΚΔΑΠ.
Διεκδικούμε:
ü  ΜΟΝΙΜΕΣ ΔΟΜΕΣ ΚΔΑΠ & ΚΔΑΠ-ΜΕΑ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣü  ΕΠΑΡΚΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΌ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣü  ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝΤΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
Με  εκτίμηση


Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Η  Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣΠΑΠΑΧΑΤΖΗΣ  ΙΩΑΝΝΗΣ
ΚΟΡΔΩΝΗ  ΡΩΞΑΝΗ

 

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: