Γιατί έχει αποσυρθεί από την ενημέρωση ο Σωτήρης Τσιόδρας;

Παρότι έχει ανακοινωθεί πως θα επανεμφανιστεί στην ενημέρωση μετά από μια εβδομάδα, ο επικεφαλής της υγειονομικής επιτροπής του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας δεν επέστρεψε στην ενημέρωση. Οι φήμες για διαφωνίες που υπάρχουν ως προς την επιβολή των πολιτικών κριτηρίων στη λήψη των αποφάσεων, σε σχέση με τις υγειονομικές εισηγήσεις.

Η συνεχιζόμενη αποχή του Σωτήρη Τσιόδρα από την ενημέρωση των πολιτών αρχίζει και εγείρει ερωτήματα, πολύ περισσότερο καθώς προσφάτως είχε ανακοινωθεί πως θα απουσιάσει μεν για μια εβδομάδα, αλλά θα επανέλθει-γεγονός που δεν συνέβη!

Καθίσταται μάλιστα περισσότερο απορίας άξιο πώς ο επιστήμονας που καθοδήγησε τη χώρα στην απόλυτα επιτυχημένη αντιμετώπιση της πανδημίας κατά την πρώτη φάση της εκδήλωσής της, απουσιάζει από την ενημέρωση σε μια πραγματικά πολύ δύσκολη στιγμή.

Οι πληροφορίες επιμένουν πως η βασική διαφωνία του Σωτήρη Τσιόδρα είναι το γεγονός ότι το πολιτικό κριτήριο λαμβάνει όλο και μεγαλύτερο προτεραιότητα στη λήψη των αποφάσεων της κυβέρνησης, σε σχέση με το υγειονομικό, εν αντιθέσει με αυτό που συνέβαινε στην πρώτη φάση της πανδημίας.

Γενικότερα πολλά μέλη της υγειονομικής επιτροπής του υπουργείου Υγείας, στην οποία προΐσταται ο Σωτήρης Τσιόδρας έχουν σοβαρές ενστάσεις με τον τρόπο λήψης των αποφάσεων από την κυβέρνηση στα θέματα που εισηγούνται, εκτιμώντας ότι το πολιτικό –και πολλές φορές το μικροκομματικό- όφελος είναι εκείνο που προηγείται!

Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, για παράδειγμα, η υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε στην Επιτροπή ότι είναι απόφαση να ανοίξουν τα σχολεία με πλήρη σύνθεση των τμημάτων, με επιστήμονες να αιφνιδιάζονται, ενώ η πλειοψηφία της Επιτροπής είχε πρόταση για γρηγορότερη λήψη των τελευταίων μέτρων, εκτιμώντας πχ ότι αυτά θα έπρεπε να είναι πιο «σκληρά», με την πλήρη απαγόρευση των συναυλιών και των υπολοίπων θεαμάτων, όπως οι κινηματογράφοι και τα θέατρα!

Ταυτόχρονα υπάρχουν και μέλη της Επιτροπής, ευτυχώς λίγα, που «ζήλευαν» την απήχηση του Σωτήρη Τσιόδρα, γεγονός που οδηγούσε σε δυσλειτουργίες στην Επιτροπή. Το γεγονός αυτό, μάλιστα, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, ήταν εκείνο που είχε οδηγήσει τον Σωτήρη Τσιόδρα να επιθυμεί από τις αρχές του καλοκαιριού να αποτραβηχτεί από τη δημοσιότητα.

Η «απόσυρση» του Σωτήρη Τσιόδρα από την ενημέρωση των πολιτών, κατά τη γνώμη μας, έχει αρνητικές συνέπειες στο να πειστούν οι πολίτες στην εφαρμογή των μέτρων, πολύ περισσότερο που το αλαλούμ που επικρατεί στις κυβερνητικές αποφάσεις έχει μεγάλες συνέπειες στην εξάπλωση της πανδημίας.

Συνεπώς, ο Σωτήρης Τσιόδρας θα πρέπει να πειστεί να επανέλθει, με την εξασφάλιση ωστόσο των προϋποθέσεων που ο ίδιος επιθυμεί για να κάνει αποτελεσματικά τη δουλειά του!


Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: