Δημοσκόπηση: Δείτε ποιοι πιστεύουν στην Ελλάδα ότι ο κορωνοϊός είναι συνωμοσία

Εντύπωση προκαλούν οι απαντήσεις στην ερώτηση της έρευνας της Opinion Poll σχετικά με τον κορωνοϊό και συγκεκριμένα στο ερώτημα αν πρόκειται για συνωμοσία, καθώς και πού τοποθετούνται πολιτικά αυτοί που το πιστεύουν.

Στη δημοσκόπηση, που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», λαμβάνοντας ως αρνητική απάντηση μονάχα το «Όχι», καθώς το «Μάλλον Όχι» υποδηλώνει επιφύλαξη πως ίσως και να πρόκειται για συνωμοσία, πρώτοι αναδεικνύονται οι οπαδοί του ΚΚΕ καθώς σε ποσοστό 85,7% συντάσσονται με την ξεκάθαρη επιστημονική θέση και απορρίπτουν τη συνωμοσία.


Ακολουθούν εκείνοι του Κινήματος Αλλαγής με 82,4%, της Νέας Δημοκρατίας με 78,3%, του ΣΥΡΙΖΑ με 78,3% και από εκεί και έπειτα τα ποσοστά αρχίζουν και πέφτουν… επικίνδυνα. Όπως θα περίμενε κανείς το ποσοστό των οπαδών της Ελληνικής Λύσης που θεωρούν πως πρόκειται περί συνωμοσίας είναι μεγάλο ενώ μόλις το 56,3% απορρίπτουν τέτοιο ενδεχόμενο. Η μεγαλύτερη έκπληξη όμως είναι η παρουσία των οπαδών του ΜεΡΑ25 στη συγκεκριμένη λίστα καθώς μόλις το 40% απορρίπτει κατηγορηματικά το «ενδεχόμενο» της συνωμοσίας.
Σε ποσοστό 73% συνολικά οι ερωτώμενοι απαντούν ότι δεν θεωρούν σωστές τις απόψεις περί μη ύπαρξης κορονοϊού.

Απάντηση