Μαμά, μπαμπάς: Ονόματα που πρέπει να αποφεύγετε στο κινητό σας – Τι αναφέρει δικηγόρος

Σε περίπτωση κλοπής ή απώλειας του smartphone σας, οι κλέφτες μπορούν να έχουν πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα με σκοπό την υπεξαίρεση χρημάτων από συγγενείς. Για να το αποφύγετε αυτό, ένας δικηγόρος συνέστησε κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο Prime να μη γράφετε ονόματα της οικογένειας ή κωδικών πρόσβασης χρεωστικής και πιστωτικής κάρτας.

Το smartphone είναι πλέον μια συσκευή υψηλής συγκέντρωσης προσωπικών δεδομένων, γι’ αυτό είναι σημαντικό να μην αναφέρετε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας των συγγενών με αναφορά του βαθμού συγγένειας, αν δεν θέλετε να πέσετε θύμα απάτης σε περίπτωση κλοπής, ανέφερε στο Prime o δικηγόρος Ανατόλι Μιρόνοφ.

Έτσι, προτείνει την αποφυγή λέξεων όπως «μαμά», «μπαμπάς» ή «αδελφός» στις επαφές.

«Όλα τα παραπάνω θα βοηθήσουν τους απατεώνες εάν το τηλέφωνό σας ξαφνικά βρεθεί στα χέρια τους. Σε αυτήν την περίπτωση, δεν θα μπορείτε πλέον να καλέσετε τα αγαπημένα σας πρόσωπα και να πείτε τη θλιβερή ιστορία της απώλειας του τηλεφώνου σας, αλλά όσοι βρήκαν ή έκλεψαν τη συσκευή σας μπορούν να καλέσουν ή να στείλουν ένα μήνυμα στη μητέρα ή τον πατέρα σας εκ μέρους σας» εξηγεί ο κ. Μιρόνοφ.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο, οι απατεώνες μπορεί να ζητήσουν χρήματα με διάφορα προσχήματα «που κυμαίνονται από τροχαία και σύλληψη έως ιστορίες ανύπαρκτου χρέους και ότι βρίσκεστε σε κίνδυνο».

Για να αποφευχθούν αυτές οι πιθανές απάτες, συνιστά να μην γράφετε τους κωδικούς πρόσβασης των τραπεζικών καρτών στο smartphone, ούτε στον τηλεφωνικό κατάλογο της συσκευής.

«Να είστε προσεκτικοί και να ελέγχετε τα περιεχόμενα του τηλεφώνου σας κατά καιρούς, να διορθώνετε και να διαγράφετε πληροφορίες που θα μπορούσαν ενδεχομένως να σας βλάψουν» καταλήγει ο δικηγόρος.

Απάντηση