Από την Χαλκιδική η νέα Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την Ευρωπαϊκή Αναγνώριση των Φορέων Διαπίστευσης

Η Μαρία Παπατζίκου, Υπεύθυνη Ποιότητας του Ε.ΣΥ.Δ. εξελέγη Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την Ευρωπαϊκή Αναγνώριση των Φορέων Διαπίστευσης – EA MAC.

«Η Ελλάδα σημείωσε άλλη μία μεγάλη επιτυχία. Μετά από πρόταση δική μου και της ηγεσίας του ΕΣΥΔ, ένα άξιο και καταξιωμένο στέλεχος του ΕΣΥΔ, η κυρία Μαρία Παπατζίκου, εξελέγη Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαπίστευσης.  Μία σπουδαία θέση, μέσα από την οποία θα μπορέσει να υπηρετήσει και τα Ευρωπαϊκά ιδεώδη και την Ελλάδα. Της ευχόμαστε καλή επιτυχία», δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Πρόκειται για ένα από τα πιο ενεργά στελέχη του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για τη Διαπίστευση. Ανήκει στο Ε.ΣΥ.Δ. από το 2005, ενώ από το 2010 είναι μέλος της Ομάδας Διοίκησης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την Ευρωπαϊκή Αναγνώριση των Φορέων Διαπίστευσης – ΕΑ MAC. Στη συνέχεια, το 2015, έγινε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΑ – EA Executive Committee, το 2018, κατέλαβε τη θέση της Αντιπροέδρου της ΕΑ – EA Vice Chair και, τελικά σήμερα, είναι η νέα Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου -ΕΑ MAC.

Η κυρία Παπατζίκου, με καταγωγή από την Αρναία Χαλκιδκής, θα βρίσκεται στη θέση της Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την Ευρωπαϊκή Αναγνώριση των Φορέων Διαπίστευσης – ΕΑ ΜAC, του Συμβουλίου που αποφασίζει για την ένταξη ή την αποπομπή των Εθνικών Φορέων Διαπίστευσης στις Συμφωνίες Αμοιβαίας Αναγνώρισης, ΕΑ Multilateral Agreements – EA MLAs της Ευρωπαϊκής Διαπίστευσης.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: