«ΑΠ.ΠΑΝΑΣ: ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ».

Τηλεδιάσκεψη πραγματοποίησε ο Γραμματέας της Βουλής και Βουλευτής Χαλκιδικής Απόστολος Πάνας με τον Πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκιδικής κ. Λαζάρου Ηλία, προκειμένου να ενημερωθεί από την πλευρά τους, για την κατάσταση και τις ανάγκες του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκιδικής την παρούσα περίοδο , ενώ έγινε ενημέρωση για τις συστηματικές κοινοβουλευτικές ενέργειες του Βουλευτή για τη βελτίωση των παροχών υγείας στη Χαλκιδική.

Ο κ. Πάνας  αρχικά, ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής, για την έλλειψη μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού αλλά και εξοπλισμού τους. Από τη πλευρά του ο Βουλευτής ενημέρωσε τον κ.Λαζάρου για τη συνολική προσπάθεια που καταβάλλει κοινοβουλευτικά, για την υποστήριξη των Δομών Υγείας στη Χαλκιδική και τη Θεσσαλονίκη. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στην Ερώτηση που κατέθεσε προς τον αρμόδιο Υπουργό Υγείας, ζητώντας να ενημερωθεί για την παρούσα κατάσταση του προσωπικού του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκιδικής και των Δομών Υγείας, αλλά και την ενίσχυσή τους με το απαραίτητο προσωπικό. Επιπλέον ενημέρωσε για την πρόσφατη Ερώτησή του με αίτημα τη λήψη επιπρόσθετων μέτρων-ιδιαίτερα στη Β. Ελλάδα-για την αντιμετώπιση της πανδημίας, την ενίσχυση των Δομών Ψυχικής Υγείας καθώς και την παρέμβασή του με αίτημα την πρόσληψη πληρωμάτων ασθενοφόρου στο ΕΚΑΒ του Κ.Υ. Κασσάνδρας.

Ο κ. Πάνας σημειώνει :«Το Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής παρέχει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στους πολίτες της Χαλκιδικής σε μια ιδιαίτερα φορτισμένη υγειονομικά περίοδο χρειάζεται στηριξη και στο  ιατρικό και στο νοσηλευτικό προσωπικό.

Ενημέρωσα τον Πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου για τις συνολικές κοινοβουλευτικές μου παρεμβάσεις την τελευταία περίοδο, ζητώντας την άμεση επάνδρωση των Δομών Υγείας της Χαλκιδικής με επιπλέον εξειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Στην κατεύθυνση θα εξακολουθήσω να παρακολουθώ το πρόβλημα, ώστε να δοθεί λύση από το αρμόδιο Υπουργείο και την 4η ΥΠΕ και να διασφαλιστεί η υγεία όχι μόνο των πολιτών της Χαλκιδικής, αλλά και των εργαζομένων του Νοσοκομείου και των Μονάδων Υγείας του τόπου μας».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: