Η αποκατάσταση της λίμνης τελμάτων στην Ολυμπιάδα είναι το πιο μεγάλο περιβαλλοντικό έργο που γίνεται στην Ελλάδα.

Μέχρι σήμερα έχουν απομακρυνθεί τουλάχιστον 3 εκ.τόννοι τέλματος από παλιές χρήσεις, το όλο εγχείρημα έχει στοιχίσει εκατομμύρια ευρώ ,ενώ για να γίνει αυτό δημιουργήθηκαν εκατοντάδες θέσεις εργασίας.

Δυστυχώς εδώ και τουλάχιστον δύο χρόνια, κατόπιν παρέμβασης της υπηρεσίας περιβαλλοντικής επιθεώρησης προς την Δημόσια διοίκηση το έργο σταμάτησε γιατί ξαφνικά το αδρανές τέλμα θεωρήθηκε επικίνδυνο.

Παρά την σειρά τεκμηρίων και μελετών που προσκομίσθηκαν από την Ελλ. Χρυσός για τον αποχαρακτηρισμό ως επικίνδυνο υλικό, δεν έχει αλλάξει κάτι, η υπόθεση έχει κολλήσει και όλα αυτά είς βάρος της τοπικής κοινωνίας, η οποία είναι αυτή που ωφελείται από την αποκατάσταση της λίμνης τελμάτων.

Ευχαριστούμε τον Βουλευτή μας Κο Βαγιωνά για το πραγματικό ενδιαφέρον του και ζητάμε από το αρμόδιο υπουργείο εδώ και τώρα να δώσει το πράσινο φως για την επανέναρξη των εργασιών.

Επίσης ευχαριστούμε τους Βουλευτές του νομού μας και τους καλούμε να συνεχίσουν την βοήθεια τους, ως προς την υλοποίηση του αντιπλημμυρικού έργου της Ολυμπιάδας, καθώς και την αποτροπή της δημιουργίας ιχθυοκαλλιέργειας στα όρια της κοινότητας μας.

Δεν σταματάμε να παλεύουμε για τον τόπο μας !!!

Γράφει

ο Πετράκης Ιωάννης

Πρόεδρος Ολυμπιάδας

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: