Κορωνοϊός: SOS από Τσιόδρα για 8 περιοχές στη βόρεια Ελλάδα- Σκέψεις για κλείσιμο των χερσαίων συνόρων

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε να ενημερωθεί αμέσως μετά την άφιξη του από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και αύριο ενδέχεται να γίνει νέα σύσκεψη με τη συμμετοχή του Σωτήρη Τσιόδρα και του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά.   Από τα 3.209 σημερινά κρούσματα τα 905 στη Θεσσαλονίκη, 207 στη Λάρισα και 166 στην Πέλλα και, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν σκέψεις για lockdown στα βόρεια σύνορα της χώρας.

Η Αττική κατέγραψε 546 κρούσματα.    Λίγη ώρα μετά τις ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας μετέφερε μήνυμα του καθηγητή λοιμωξιολογίας, κ. Σωτήρη Τσίοδρα για οχτώ νομούς στη Βόρεια Ελλάδα.  

«Ο καθηγητής, κ. Τσιόδρας μου έστειλε τους δείκτες θετικότητας ανά περιοχή (ανά 100.000 κατοίκους.

Όλη η Βόρεια Ελλάδα βρίσκεται ουσιαστικά στο κόκκινο. Ο κ. Τσιόδρας μου ζήτησε να τονίσω ιδιαιτέρως τα Γρεβενά, την Πέλλα, τη Δράμα, την Πιερία, τη Λάρισα, τη Φλώρινα, τη Χαλκιδική και τον Έβρο».  

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Mega, τα μέτρα που μελετά η κυβέρνηση αφορούν σε αυστηρότερους ελέγχους στα χερσαία σύνορα και αν κριθεί αναγκαίο, στο κλείσιμο των χερσαίων συνόρων ως έσχατη λύση.

Απάντηση